Foto: RIA Novosti/Scanpix

Slavenā krievu kārtslēcēja Jeļena Isinbajeva oficiāli apstiprinājusi, ka atgriežas sportā, taču dalību 2016. gada Riodežanero olimpiskajās spēlēs pagaidām neprognozē, ziņo aģentūra "R-Sport".

Īpaši sasauktā preses konferencē, kas notika ceturtdien Maskavā, Isinbajeva izteicās, ka viņas pievienošanās Centrālajam Armijas sporta klubam (CSKA) ir uzskatāma par atgriešanos sportā, bet Rio Olimpiādē viņa startēšot tikai tādā gadījumā, ja varēs cīnīties par olimpisko zeltu.

"Es ļoti priecājos par atgriešanos CSKA klubā, kura iespējas ir neierobežotas," saka sportiste. "Atgriešanās CSKA - tā ir atgriešanās sportā. Mūsu mērķi un ambīcijas sakrīt."

"2015.gada beigās es varēšu konkrēti pateikt, vai spēšu Rio pacīnīties par medaļām vai nē," norāda Isinbajeva. "Lūdzu jums dot man šo laiku un neizdarīt nekādu spiedienu. Man ir veselais saprāts. Ja senā trauma man traucēs gatavoties, es to nedarīšu. Vai nu es strādāju priekš zelta medaļas vai paziņoju par karjeras beigām."

Pirmās sacensības Isinbajevai varētu būt Gubernatora kausa izcīņa Volgogradā, kas šogad notika janvāra beigās.

"Ja izdosies sagatavoties ziemas sezonai, noteikti lēkšu Volgogradā, tradicionālajā Gubernatora kausa izcīņā," preses konferencē apstiprināja vieglatlēte. "Ja gatavošanos uzsāksim tieši uz olimpiskajām spēlēm, gribēšu startēt arī ziemā, bet vispār piedalīšos pašos labākajos turnīros, piemēram, Dimanta līgā. Taču tas var būt arī Krievijas čempionāts, jo manī ir spēcīgas patriotiskās jūtas."

Kā zināms, pārtraukumu sportā Isinbajeva paņēma ģimenes apsvērumu dēļ - 2014.gada vasarā viņa kļuva par māmiņu meitai.

Isinbajeva uzvarēja 2004. gada olimpiskajās spēlēs Atēnās un 2008. gadā Pekinā. 2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs viņa palika trešā. Vēl krievu sportistei pieder trīs pasaules čempiones tituli atklātā stadionā un četri - telpās. 28 reizes viņa ir labojusi pasaules rekordu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!