Foto: Itar-Tass/Scanpix
Divkārtējā olimpiskā un pasaules čempione, kā arī pasaules rekordiste kārtslēkšanā sievietēm krieviete Jeļena Isinbajeva pēc neveiksmes pasaules čempionātā Tegu nespēja izskaidrot, kas vainojams viņas sliktajā startā.

Isinbajeva sacensību gaitā veica tika vienu sekmīgu mēģinājumu, un ar rezultātu 4,65 metri ierindojās tikai sestajā vietā.

"Šādas lietas dzīvē notiek, pašlaik man ir ļoti smagi," atzina sportiste. "Kārtis, kuras lietoju, bija ļoti mīkstas, taču, ja es nebūtu savā labākajā sportiskajā formā, nemaz šeit neatrastos. Viss bija pakārtots uzvarai, biju tai gatava. Nezinu, kas vārēja noiet greizi. Šis noteikti nav tas rezultāts, uz kuru cerēju."

4,70 metru augstumu krieviete sacensībās izlaida, bet, veicot 4,75 metru augstumu, pieļāva kļūdu. Atlikušos divus mēģinājumus Isinbajeva pārcēla uz 4,80 metru augstumu, taču abus veica nesekmīgi.

"Esmu vīlusies, taču tagad koncentrēšos nākamā gada Olimpiskajām spēlēm. Vēlos visu notikušo aizmirst, lai Londonā ierastos ar "iztīrītu" atmiņu. No manis vēl daudz ko var sagaidīt," piebilda Isinbajeva, kurai pieder šābrīža pasaules rekords - 5,06 metri.

Isinbajeva uz gadu pameta sportu pēc nesekmīgā snieguma pagājušā gada pasaules vieglatlētikas čempionātā telpās Dohā, kur viņa palika bez godalgas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!