Foto: AFP/Scanpix

Jamaikas sprinteri ar pasaules rekordistu Useinu Boltu svētdien pārliecinoši triumfēja Maskavā notiekošā pasaules čempionāta 4x100 metru stafetē.

Jamaikieši ar Nesta Kārteru, kurš pirms tam bija ieguvis bronzu individuālajā distancē, Kemaru Beiliju-Koulu Nikelu Ašmīdu un Boltu, kuram tika uzticēts veikt pēdējo stafetes posmu, sastāvā distanci veica 37,36 sekundēs. Otrajā vietā ierindojās ASV sportisti, kuru līderis Džastins Getlins, veicot pēdējo posmu, finišēja pēc 37,56 sekundēm, bet bronzas godalgu ieguva Lielbritānija - 37,80 sekundes.

Ja līdz noslēdzošajam stafetes etapam starp līderiem aizritēja līdzīga cīņa, tad beidzamajā posmā Bolts pārņēma kontroli un pārliecinoši izvirzījās vadībā, nodrošinot Jamaikai arī otro zelta medaļu sprinta stafetē.

Kā zināms, iepriekš šajā disciplīnā uzvarēja arī Jamaikas sieviešu izlase.
Vērts atzīmēt, ka šī pasaules čempionātos Boltam bija jau astotā zelta medaļa, savukārt šajā čempionātā trešā - pirms tam viņš pirmais sasniedza finiša līniju arī 100 un 200 metru distancēs.

Ar astoņām zelta medaļām Bolts šobrīd kopā ar 200 metru skrējēju amerikānieti Alisonu Feliksu, kā arī leģendārajiem sprinteriem Karlu Lūisu un Maiklu Džonsonu ir vienīgie sportisti, kuri izcīnījuši tik daudz pasaules čempionātu augstākā kaluma godalgu.

Līdz ar vīriešu stafetes sacensībām sprinta distancē šis pasaules čempionāts ir noslēdzies.

Maskavā notikušās sacensības bija visu laiku vērienīgākais šāda veida sporta notikums. Dalību tajā bija apstiprinājušas 206 valstis, kas ir jauns rekords. Līdz šim čempionāts visplašāk bija apmeklēts 1999.gadā Spānijā un 2009.gadā Vācijā, kad katrā no reizēm savā starpā sacentās 200 valstu sportisti.

Tāpat tika pārspēts pieteikto dalībnieku skaita rekords. Maskavā plānoja piedalīties 1974 atlēti - 1106 vīrieši un 868 sievietes. Iepriekšējais rekords tika uzstādīts 2009.gadā Vācijā, kad sacentās 1895 sportisti.

Latviju šogad čempionātā pārstāvēja desmit atlēti, no kuriem vislabāk veicās septiņcīņniecei Laurai Ikauniecei - viņai 11.vieta. Visaugstākais sasniegums Latvijai pasaules čempionātos vieglatlētikā ir tāllēcējas Inetas Radevičas izcīnītā bronzas godalga 2011.gadā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!