Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Jamaikas sprintere Šerika Džeksone ceturtdien Jūdžinā, ASV, pasaules čempionātā vieglatlētikā triumfēja 200 metru sprintā ar otro visu laiku ātrāko rezultātu vēsturē.

Vīriešiem 200 metros ar ceturto visu laiku labāko rezultātu uzvarēja amerikānis Noā Lailss.

Džeksone finālskrējienā finišēja 21,45 sekundēs, labojot pasaules čempionāta rekordu. No amerikānietes Florenses Grifitas-Džoineres 1988. gadā uzstādītā pasaules rekorda viņa atpalika 0,11 sekundes.

Otro vietu ieņēma vēl viena Jamaikas sprintere Šellija Anna Freizere-Praisa, kuras finiša laiks bija 21,81 sekunde jeb 0,36 sekundes lēnāks par uzvarētāju. Freizere-Praisa distances pirmajā pusē bija vadībā, taču tautiete viņu apdzina.

Iepriekšējo meistarsacīkšu uzvarētāja Dina Ešere-Smita no Lielbritānijas šoreiz izcīnīja bronzu, finišējot 22,02 sekundēs.

Uz pusi īsākā distancē par čempioni kļuva Freizere-Praisa, sudrabu izcīnīja Džeksone, bet bronzu - cita jamaikiete Eleine Tompsone-Hera, kura šoreiz bija septītā. Freizere-Praisa ceturtdien izcīnīja savu 13. medaļu pasaules čempionātos.

Vīriešiem šajā pašā distancē dominēja amerikānis Lailss, kurš finišēja 19,31 sekundē. Par viņu ātrāk skrējuši tikai jamaikieši, pasaules rekordists Useins Bolts (19,19 un 19,30) un Johans Bleiks (19,26).

Tāpat kā 100 metru sprintā, arī divreiz garākā distancē, visu goda pjedestālu aizņēma mājinieki. Otro vietu ieņēma Kenets Bednareks ar 0,46 sekundes lēnāku finiša laiku, bet trešais bija Erions Naitons, kurš bija vēl trīs sekundes simtdaļas lēnāks.

18 gadus vecais Naitons kļuva par visu laiku jaunāko medaļnieku šajā distancē.

Pasaules čempionāts vieglatlētikā Jūdžinā, Oregonā, norisināsies līdz svētdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!