Foto: AP/Scanpix
Pazīstamā DĀR skrējēja Oskara Pistoriusa lietā saistībā ar izvirzītajām apsūdzībām savas draudzenes slepkavībā pirmdien atklātībā parādījušies jauni fakti – kā vēsta "Daily Mail", noslepkavotā modele Rēva Stēnkampa pirms sašaušanas, iespējams, līdz nāvei nosista ar kriketa nūju.

Pagājušajā nedēļā DĀR tiesa izskatīja Pistoriusa lūgumu par atbrīvošanu pret drošības naudu, un šajā izskatīšanas laikā tiesā nefigurēja tiesu medicīnas ekspertu atzinums. Tomēr policijas pārstāvji Stenkampas ģimenei pavēstījuši, ka nozieguma vietā atrastā kriketa nūja, uz kuras bijušas asins pēdas, bijis slepkavības ierocis. Kā norādījuši anonīmi avoti, tieši kriketa nūja varētu būt galvenais lietiskais pierādījums šajā skandalozajā lietā. Pagaidām gan ekspertīze nav noteikusi, kam piederējusi un kura cilvēka asinis atrastas uz kriketa nūjas.

Ziņas par kriketa nūju kā slepkavības ieroci slepkavības lietā pastiprina vēl fakts, ka Stenkampas ģimenes locekļi bēru dienā bijuši satriekti par noslepkavotās galvas izskatu.

Jau vēstīts, ka Dienvidāfrikas paralimpiskajai zvaigznei ir izvirzītas apsūdzības savas draudzenes tīša slepkavībā, pēc tam, kad 30 gadus vecā Rēva Stēnkampa 14. februārī sašauta sportista mājā.

26 gadus vecais sportists apsūdzības noliedz, apgalvojot, ka pamodies nakts vidū un noturējis draudzeni, kura ieslēgusies tualetē, par laupītāju.

Tikmēr apsūdzībā teikts, ka Pistoriuss piecēlies, uzlicis kāju protēzes, aizgājis līdz tualetes durvīm un izdarījis četrus šāvienus caur tām, aukstasinīgi nogalinot savu draudzeni. Ja šīs apsūdzības tiks pierādītas, tad slavenajam vieglatlētam draud pat mūža ieslodzījums.

"Ir aizdomas, ka pirmais šāviens tika raidīts guļamistabā, un tas viņai trāpījis gurnā. Tad viņa aizskrēja uz tualeti un tur paslēpās... Viņš raidīja vēl trīs šāvienus," Dienvidāfrikas laikrakstam "City Press" teikusi anonīma policijas amatpersona.

Citi Dienvidāfrikas mediji ziņo, ka Pistoriusa agresivitātes iemesls, iespējams, ir steroīdu lietošana, un ka pirms ceturtdienas naktī notikušās slepkavības trešdienas vakarā Pistoriusa mājās bijis skaļš konflikts, kura dēļ kaimiņi izsaukuši apsardzi.

Nošautā Rēva Stēnkampa savulaik pozējusi dažādu žurnālu vākiem. Ar Pistoriusu viņa draudzējusies divus mēnešus un mitinājusies skrējēja mājā. Negadījums noticis Pistoriusam piederošā īpašumā netālu no Pretorijas. Slepkavības vietā atrasta 9 mm kalibra pistole.

Pagājušajā vasarā Dienvidāfriku pārstāvošais Pistoriuss kļuva par pirmo sportistu ar amputētām kājām, kurš piedalījies vasaras olimpiskajās spēlēs. Viņš startēja 400 metru un 4x400 metru stafetē. Savukārt paraolimpiskajās spēlēs Pistoriuss kļuva par čempionu 4x400 metru stafetē.

Pistoriuss skrien ar speciāli izgatavotām īpašas oglekļa šķiedras protēzēm. Kājas viņam tika amputētas gada vecumā pēc smagas slimības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!