Foto: Publicitātes foto
Par ''Nordea'' Rīgas maratona uzvarētājiem svētdien kļuva Kenijas skrējējs Kurgats Tituss Kipkorirs un Krievijas sportiste Iraida Aleksandrova, vēsta sacensību organizatori.

Kipkorirs vīriešu konkurencē maratona distanci veica divās stundās, 16 minūtēs un 53,3 sekundēs, bet otrajā vietā ierindojās Tomoja Šimicu no Japānas, kura rezultāts bija divas stundas un 16 minūtes un 57,5 sekundes minūtes. Tikmēr trešajā vietā ierindojās vēl viens Kenijas skrējējs Fariss Irungu Kimani (2:17:03,3).

Labākais no Latvijas skrējējiem bija Andrejs Ješko, kurš finišu sasniedza pēc divām stundām, 34 minūtēm un 22 sekundēm un ieņēma desmito vietu.

Tikmēr sieviešu konkurencē Aleksandrova distanci veica divās stundās 37 minūtēs un 37, sekundē, par piecām sekundēm apsteidzot otrās vietas ieguvēju Miriamu Vangari no Kenijas. Trešo vietu izcīnīja Jane Sūto no Urugvajas (02:42:07,7). Piektā finišēja Latvijas skrējēja Indra Pluce (03:13:47,1).

"Nordea" Rīgas maratons pirmoreiz vēsturē saņēmis prestižo Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) "Bronzas" kvalifikācijas zīmi ("Bronze Label").


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!