Foto: Reuters/Scanpix
Ņujorkas maratonā svētdien uzvarēja kenijietis Džefrijs Mutai, kurš sasniedza jaunus trases rekordu, un etiopiete Fireivota Dado.

Mutai, kurš šogad uzvarēja arī Bostonas maratonā, uzstādot jaunu pasaules rekordu, kurš gan vēlāk netika oficiāli atzīts, trasi veica divās stundās, piecās minūtēs un sešās sekundēs.

Otrajā vietā finišēja cits kenijietis Emanuēls Mutai, kura laiks bija divas stundas, sešas minūtes un 28 sekundes, bet trešais ar laiku divas stundas, septiņas minūtes un 14 sekundes bija Etiopijas pārstāvis Tsegaje Kebede.

Zīmīgi, ka uzvarētāja pārsvars pār savu tuvāko sekotāju - minūte un 22,31 sekunde - ir lielākais kopš 1992.gada.

Iepriekšējais trases rekords, kurš tika uzstādīts 2001.gadā, piederēja etiopietim Tesfajem Džifaram - divas stundas, septiņas minūtes un 43 sekundes.

Tikmēr sieviešu konkurencē Dado uzvarēja ar laiku divas stundas, 23 minūtes un 15 sekundes, pārspējot otrajā vietā palikušo tautieti Buzunešu Debu par nieka četrām sekundēm.

Trešajā vietā ierindojās kenijiete Marija Keitani, kuras laiks bija divas stundas, 23 minūtes un 38 sekundes.

2005. un 2006.gada Ņujorkas maratona uzvarētāja Jeļena Prokopčuka no Latvijas, bet šogad uz starta līnijas stājās desmit skrējēji un četras skrējējas no Latvijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!