Foto: Publicitātes foto
Latvijas treka riteņbraucējs Ainārs Ķiksis ceturtdien Maskavā laboja sev piederošo Pasaules meistaru rekordu veterāniem 200 metros gaitā; jaunais rekords tagad ir 10,153 sekundes, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Titulētais Latvijas treka riteņbraucējs Ainārs Ķiksis pēdējo gadu laikā kļuvis par pasaules un Eiropas meistaru čempionu, kā arī labojis visu meistaru grupu absolūto rekordu 200 metros gaitā. Līdzšinējais rekords bija 10,187 sekundes.

Ķiksis, kurš ir "Evelo team" komandas braucējs un treka riteņbraukšanas treneris Maskavā, ceturtdien uzaicināja oficiālās un kompetentas Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) kategorijas amatpersonas, lai veiktu jaunu pasaules meistaru rekorda brauciena mēģinājumu 200 metros gaitā. Krilatskas velotrekā viss nepieciešamais bija sagatavots, lai oficiāli varētu fiksēt un reģistrēt latvieša rezultātu.

43 gadu vecais sportists veica lielisku apli, uzrādot rezultātu 10,153 sekundes. Tādējādi Ainārs par vairāk nekā trīs simtdaļām laboja sev pašam piederošo pasaules rekordu.

Arī Latvijas absolūtais rekords šajā disciplīnā pieder tieši Ķiksim. Tas sasniegts 1993. gadā Maskavā. Tolaik Ainārs bija 19 gadus vecs sportists un uzrādītais rezultāts bija 10,098 sekundes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!