Foto: PantherMedia/Scanpix
Krievijas Vieglatlētikas federācija (KVF) ir atradusi iespēju samaksāt Ukrainai kompensāciju par Krimas vieglatlētiem, lai viņi jau šovasar varētu piedalīties gaidāmajā pasaules čempionātā kā Krievijas sportisti, vēsta aģentūra "TASS".

Krievijas un Ukrainas federācijas jau ilgāku laiku veic pārrunas par Krimas un Sevastopoles vieglatlētu pāreju zem Krievijas karoga, un galvenās domstarpības šajās sarunās ir par materiālās kompensācijas apmēru.

"Mēs esam atraduši avotus, kas varētu samaksāt Ukrainai to summu, kas tiek pieprasīta par Krimas un Sevastopoles vieglatlētu pāreju uz mūsu federāciju," izteicies nu jau bijušais KVF prezidents Valentīns Balahinčevs. "Pagaidām nedrīkstu atklāt šos finansētājus, bet tās ir, teiksim tā, ieinteresētās puses. Mēs esam panākuši vienošanos ar ukraiņu pusi par kompensācijas apmēru un tagad galvenais ir atrast līdzekļus, lai sportisti pēc iespējas ātrāk varētu atsākt piedalīties sacensībās."

Aģentūra norāda, ka par šķēpmetējas Veras Rebrikas pāreju vien Ukraina esot pieprasījusi 150 tūkstošus dolāru, jo uzskata, ka šāda summa ir iztērēta sportistes sagatavošanā.

Krievijas puse šo jautājumu cer atrisināt Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) padomes sēdē aprīlī, lai jau augustā Rebrika un citi viņas kolēģi varētu pārstāvēt Krieviju pasaules čempionātā, kas notiks Pekinā.

"Nelabvēlīgākais variants būtu, ja šo atļauju mums iedotu tikai IAAF kongresā, kas notiks augustā," norāda Balahinčevs.

Bez 2008. gada junioru pasaules čempiones, šķēpmetējas Rebrikas vēlmi pārstāvēt Krieviju izteikuši arī šķēpmetējs Rustems Dremdžijs un trīssoļlēcējs Jevgeņijs Semeņenko, kuri dzīvo Jaltā, vesera metējs Aleksejs Sokirskis, skrējēji Ruslans Perestjuks, Aleksandrs Taradins, Ksenija Savina, Anastasija Bondare, Fuads Faržani un Valērija Mara.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!