Foto: RIA Novosti/Scanpix
Krievijas vieglatlētei Tatjanai Černovai par dopinga lietošanu atņemts pasaules čempiones tituls septiņcīņā un 2012. gada Londonas olimpisko spēļu bronzas medaļa, lēmusi Sporta Arbitrāžas tiesa (CAS).

Par nedabiskiem sportista bioloģiskās pases rādītājiem 28 gadus vecajai Černovai piespriesta diskvalifikācija uz trim gadiem un astoņiem mēnešiem, kā arī anulēti viņas uzrādītie rezultāti laikā no 2011. gada 15. augusta līdz 2013. gada 22. jūlijam. 2015. gada janvārī, atkārtoti pārbaudot Černovas dopinga analīzes, tās uzrādīja anabolisko steroīdu tirunabolu.

Līdz ar to Černova zaudēs 2011. gadā izcīnīto pasaules čempiones titulu un Londonas olimpiādes bronzas medaļu, ko saņems lietuviete Austra Skujīte, kura šajās spēlēs palika ceturtā. Savukārt Černovai atņemto pasaules meistarsacīkšu uzvarētājas titulu saņems britu daudzcīņniece Džesika Enisa-Hila, kļūstot par trīskārtējo pasaules čempioni.

2013. gadā Černova uzvarēja arī Universiādē, kas notika Kazaņā, - šis tituls pāries pie otrās vietas ieguvējas Lauras Ikaunieces-Admidiņas.

Daudzcīņniecei 2013. gadā Krievijas Antidopinga aģentūra (RUSADA) jau bija piespriedusi vienu diskvalifikāciju, anulējot rezultātus no 2009. gada augusta līdz 2011. gada augustam, tādējādi viņa zaudēja bronzas medaļu pieccīņā, ko izcīnīja 2010. gada pasaules čempionātā telpās.

Vēl CAS lēmusi par trīs gadu diskvalifikāciju Krievijas vieglatlētei Jekaterinai Šarminai un divu gadu diskvalifikāciju Krievijas vidējo distanču skrējējai Kristīnai Ugarovai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!