Foto: AFP/Scanpix/LETA
Vieglatlētikas integritātes savienība (AIU) pirmdien paziņoja, ka diskvalificētajai Krievijas vieglatlētei Natālijai Antjuhai anulēti visi sacensībās sasniegtie rezultāti laika periodā no 2012. jūlija līdz 2013. gada jūnijam, līdz ar to krievu sportistei būs jāatdod arī sava 2012. gada augustā izcīnītā Londonas olimpisko spēļu zelta godalga 400 metru barjerskrējienā.

Līdz ar to par Londonas olimpisko spēļu čempioni 400 metru barjerskrējienā pasludināta amerikāniete Lašinda Demusa, čehiete Zuzanda Hejnova tiks pie sudraba, bet bronza piešķirta Jamaikas skrējējai Kailīzai Spenserei.

41 gadu vecā Antjuha jau izcieš četru gadu diskvalifikāciju, kas beigsies 2025. gadā. Antjuha apstrīdēja šo sodu, bet Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) to atstāja spēkā, turklāt viņai anulēti visi laika periodā no 2013. gada jūnija līdz 2021. gada aprīlim sasniegtie rezultāti. Tādēļ arī tagad AIU piespriestais sods ir līdz 2013. gada jūnijam.

Vairākiem Krievijas vieglatlētiem par antidopinga kodeksa pārkāpumiem atņemtas Londonā izcīnītās godalgas. Dāmu sacensībās godalgas zaudējušas Marija Savinova (800 metru skrējiens), Olga Kaņiskina (20 kilometru soļošana), Svetlana Škoļina (augstlēkšana), Tatja Lisenko (vesera mešana), Darja Piščaļņikova (diska mešana) un Tatjana černova (septiņcīņa). Savukārt vīru vieglatlētikas sacensībās Londonā krāpušies bija Sergejs Kirdjapkins (50 kilometru soļošana) un Ivans Uhovs (augstlēkšana).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!