Foto: AP/Scanpix
Viens no labākajiem Krievijas vieglatlētiem, 2015. gada pasaules čempions 110 metru barjerskrējienā Sergejs Šubenkovs viens no pirmajiem atzinies, ka savas karjeras dēļ ir gatavs startēt kā neatkarīgs sportists, vēsta krievu mediji.

Kā zināms, Krievijas vieglatlētiem valsts diskvalifikācijas dēļ vienīgā iespēja piedalīties Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) atzītās starptautiskās sacensībās ir zem šīs organizācijas karoga un atrašanās īpašā dopinga pārbaužu grupā. Šiem kritērijiem atbilst 60 Krievijas vieglatlētu.

"Saprotu, ka mani tas nerotā, tomēr esmu pieņēmis lēmumu, ka startēšu kā neatkarīgais sportists, Man tā ir vienīgā iespēja piedalīties starptautiskās sacensībās," izdevums "Komsomoļskaja pravda" citē Šubenkovu. "Mans pieteikums IAAF vēl nav nonācis, es to šobrīd rakstu."

"Saraksts ar sportistiem, kas iekļauti dopinga pārbaužu grupā un drīkst startēt kā neatkarīgi atlēti, ir IAAF lapā, un es jau vairākus gadus atrodos šajā grupā," norāda barjerskrējējs. "Jau esmu aizmirsis, kad pēdējoreiz mani pārbaudīja Krievijas, ne ārzemju antidopinga dienesti. Šobrīd mani testē IAAF, kas arī apmaksā šīs pārbaudes."

Vēl šādus neatkarīgo sportistu pieteikumus IAAF nosūtījušas pasaules čempione augstlēkšanā Marija Kučina, 2014. gada Eiropas čempione kārtslēkšanā Anželika Sidorova, Krievijas čempione 1500 m skrējienā Anastasija Kaļina un 2015. gada Eiropas čempione telpās 3000 m skrējienā Jeļena Korobkina.

Kā zināms, 2015. gada nogalē IAAF par dopinga pārkāpumiem diskvalificēja Krievijas Vieglatlētikas federāciju (KVF), šo lēmumu atstājot spēkā arī 2016. gada vasarā, tādējādi liedzot Krievijas vieglatlētiem piedalīties Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!