Kubiešu tāllēcējs Huans Migels Ečevarija IAAF Dimanta līgas sacensībās Stokholmā svētdien uzvarējis ar tālāko lēcienu līdz šim 21. gadsimtā — 8,83 metri, kas gan netiks reģistrēts planētas visu laiku labāko rezultātu sarakstā stiprā pavēja dēļ.

19 gadus vecais Ečevarija savu sesto lēcienu veica ar 2,1 m/s lielu pavēju, bet pasaules labāko rezultātu sarakstā tiek iekļauti mēģinājumi, kuros vēja ātrums nepārsniedz 2,0 m/s. Citādi jaunajam kubietim būtu padevies piektais tālākais lēciens vēsturē.

Līdz tam Ečevarijas tālākais mēģinājums bija ceturtajā kārtā — 8,50 m pie 0,2 m/s pavēja.

"Es cerēju šodien sasniegt 8,50 m atzīmi un nedomāju, ka varēšu aizlēkt tik tālu," atzinās jaunais kubiešu vieglatlēts. "Spriedze bija laba un tas palīdzēja cīņa ar labākajiem tāllēcējiem. Gribu šādā līmenī lēkt vēl ilgi, bet pagaidām ir tikai sezonas sākums un es visu darīšu soli pa solim."

Otrais Stokholmas sacensībās palika amerikānis Džefs Hendersons, kura labākais mēģinājums bija 8,39 m ar 3,4 m/s lielu pavēju.

Pasaules rekords šajā vieglatlētikas disciplīnā pieder amerikānim Maiklam Pauelam — tas tika sasniegts 1991. gada pasaules čempionātā Tokijā. Pauels šajās sacensībās laboja sava tautieša Boba Bimona rekordu (8,90 m), kas bija spēkā kopš 1968. gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!