Latvijas skrējēja Gunta Latiševa-Čudare otrdien starptautiskās sacensībās Francijā laboja sev piederošo valsts rekordu 300 metru skrējienā telpās.

Latiševa-Čudare distanci veica 36,96 sekundēs, sasniedzot sesto labāko rezultātu šosezon pasaulē, bet 2015. gada janvārī Kuldīgā pašas uzstādīto Latvijas rekordu viņa pārspēja par 1,10 sekundēm.

Latvijas sportiste aiz sevis atstāja ukrainietes Tetjanu Meļņiku un Anastasiju Brizginu, kuras atpalika par attiecīgi 0,52 un 0,98 sekundēm.

Sezonas līdere 300 metru distancē, kas nav iekļauta pasaules un Eiropas čempionātos telpās, ir Bahamu salu pārstāve Šone Millere-Uibo, kura ir igauņu desmitcīņnieka Maicela Uibo sieva. Viņa 3. februārī sacensībās Ņujorkā šo distanci veica 35,45 sekundēs.

800 metru skrējienā šajās pašās sacensībās startēja Līga Velvere, kura finišēja pēc divām minūtēm un 2,36 sekundēm, ieņemot piekto vietu deviņu dalībnieču konkurencē. Uzvaru svinēja Habitama Alemu no Etiopijas, kurai Velvere zaudēja 2,67 sekundes.

Velvere tikai par 0,08 sekundēm atpalika no sev piederošā Latvijas rekorda, taču šis nebija viņas ātrākais skrējiens sezonā, jo janvāra beigās Vīnē viņa 800 metrus veica divās minūtes un 2,21 sekundē. Savukārt Alemu uzrādīja otro labāko rezultātu šosezon pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!