Foto: AP/Scanpix
Latvijas sportiste Gunta Latiševa-Čudare Eiropas čempionātā, kas risinās Nīderlandē, trešdien pārliecinoši sasniedza pusfinālu 400 metru skrējiena disciplīnā.

Savā priekšsacīkšu skrējienā Latiševa-Čudare izcīnīja otro vietu, finišējot pēc 53,36 sekundēm, kas ir viņas sezonas labākais rezultāts.

Latiševas-Čudares skrējienā uzvarēja divkārtējā olimpiskā medaļniece Kristīne Ohurogu no Lielbritānijas, kura noskrēja 52,69 sekundēs.

Trīs ātrākās katra skrējiena dalībnieces automātiski garantēja kvalificēšanos pusfinālam, kas ceturtdien notiks vakara sesijā.

Latiševa-Čudare priekšsacīkstēs uzrādīja septīto labāko rezultātu 20 dalībnieču konkurencē, bet pusfinālu nesasniedza vien sešas no finišējušajām skrējējām. Sportistes personiskais rekords apļa skrējienā ir 52,17 sekundes, bet šosezon līdz šim viņa ātrāk par 53,71 sekundi nebija skrējusi. Pirms sacensībām Latiševai-Čudarei bija 17.labākais rezultāts starp 20 dalībniecēm.

Tikmēr tāllēkšanas kvalifikācijas sacensības neveiksmīgi aizvadīja Elvijs Misāns, kurš ar rezultātu 7,61 metrs palika 20.vietā 24 dalībnieku konkurencē un netika 12 finālistu vidū.

Misāna pirmie divi lēcieni netika ieskaitīti, jo sportists pārkāpa atspēriena dēlīti, bet trešajā, kurā pūta 2,7 metru sekundē spēcīgs ceļavējš, viņš nespēja uzrādīt rezultātu, kas ļautu cerēt uz fināla sasniegšanu.

Kvalifikācijas normatīvu (8,00 metri) izpildīja četri tāllēcēji, bet pārējie astoņi tika atlasīti pēc rezultāta.

Šosezon Misāna labākais rezultāts ir 7,94 metri, bet, lai Eiropas čempionātā iekļūtu finālā, bija jālec vismaz 7,80 metrus tālu.

Tikmēr Latvijas rekordiste septiņcīņā Laura Ikauniece-Admidiņa, startējot 100 metru barjerskrējienā, priekšsacīkstēs palika dalītā 23.vietā. Latvijas sportiste finišēja pēc 13,51 sekundes, kas ir krietni sliktāks rezultāts nekā viņas maija beigās sasniegtais personiskais rekords, kad sportiste daudzcīņas sacensībās Austrijā šo distanci veica 13,07 sekundēs.

Ikauniece-Admidiņa skrējienu sāka labi, taču pēc tam aizķēra trešo un arī piekto barjeru, zaudējot ātrumu, kas viņai savā skrējienā deva pirmspēdējo piekto vietu, bet kopvērtējumā ierindoja dalītā 23.pozīcijā 26 dalībnieču konkurencē.

Pirms sacensībām starp visām 100 metru barjerskrējiena dalībniecēm Ikauniecei-Admidiņai šosezon bija devītais labākais rezultāts.

Pusfinālā iekļuva skrējiena divas labākās dalībnieces. Ātrākā Ikaunieces-Admidiņas skrējienā bija zviedriete Susanna Kallura, kura, sacenšoties pirmajās nozīmīgākajās sacensībās desmit gadu laikā, finišēja pēc 13,01 sekundes. Savukārt labāko rezultātu priekšsacīkstēs uzrādīja Elisavete Pesiridu no Grieķijas, kura vienīgā distanci veica ātrāk par 13 sekundēm (12,98).

Nākamajā kārtā iekļuva pa divām labākajām no četriem skrējieniem, kā arī nākamās piecas labāko rezultātu īpašnieces. Lai tiktu pusfinālā, distanci vajadzēja veikt vismaz 13,23 sekundēs.

Ikauniece-Admidiņa ir 2012.gada Eiropas vicečempione septiņcīņā, taču šoreiz viņa daudzcīņas sacensību vietā piedalījās tikai 100 metru barjerskrējienā.

Pagājušā gada Latvijas labākā sportiste Ikauniece-Admidiņa pērn pasaules čempionātā septiņcīņā izcīnīja bronzu, bet šosezon starptautiskās daudzcīņas sacensībās Gecisā laboja valsts rekordu. Sportistes galvenais mērķis ir starts Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Vēl trešdien Eiropas čempionātā vakara sesijā uz starta dosies Rolands Štrobinders, Zigismunds Sirmais un Jānis Svens Grīva šķēpmešanas kvalifikācijā, Jānis Baltušs 400 metru barjerskrējiena priekšsacīkstēs, Mareks Ārents kārtslēkšanas kvalifikācijā un Aiga Grabuste tāllēkšanas kvalifikācijā.

Pirmajā sacensību dienā tiks sadalīts tikai viens medaļu komplekts - 10 000 metru skrējienā sievietēm.

Latviju Eiropas čempionātā, kas ilgs līdz svētdienai, pārstāvēs arī Dmitrijs Jurkevičs (1500 metru skrējiens), Jānis Višķers, Agata Strausa (abi - pusmaratons), Sinta Ozoliņa, Madara Palameika, Līna Mūze (visas - šķēpmešana) un Līga Velvere (400 metru barjerskrējiens). Savukārt Misānam vēl plānots starts trīssoļlēkšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!