Foto: F64
Latvijas rekordiste 3000 metru kavēkļu skrējienā Poļina Jeļizarova un viena no talantīgākajām Latvijas vieglatlētēm Poļina Jeļizarova traumas dēļ šajā sezonā vairs nestartēs, vēsta laikraksts "Diena".

Kā apstiprinājis skrējējas treneris Viktors Lācis, sportiste nevar piedalīties sacensībās pēdas savainojuma dēļ. Pērn Jeļizarova piecas reizes laboja valsts rekordu un šajā sezonā jau izpelnījās uzaicinājumu piedalīties IAAF Dimanta līgas sacensībās, tomēr tagad nāksies pārtraukt dalību.

"Jau pirms sezonas trauma lika par sevi manīt, taču bija nopirktas biļetes uz treniņnometni, tāpēc nolēmām riskēt. Cerējām, ka sāpes pāries, bet uzlabojums nesekoja," skaidro Lācis. "Ja būtu jāskrien gludā distance, viņa vēl varētu, bet šķēršļu skrējienā ir jālec pāri barjerām. Poļinai bija grūti atsperties."

"Ārsti saka, ka ārstēšanas process ilgs sešas līdz astoņas nedēļas. Pēc tam nebūs iespējams sasniegt kondīciju, lai augstākajā līmenī varētu startēt vēl šosezon. Nav nozīmes riskēt, jo var palikt tikai sliktāk. Jāsadziedē kārtīgi trauma, lai nākamsezon atkal varētu skriet pasaules līmenī," piebilst Lācis.

Pērn Londonas olimpiskajās spēlēs Jeļizarova sasniedza valsts rekordu 9:27,21 minūtes. Šosezon viņas labākais rezultāts ir par 20 sekundēm sliktāks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!