Foto: Publicitātes foto

Latvijas sportisti ceturtdien izcīnīja piecas uzvaras Igaunijas "Bigbank" Zelta līgas ziemas sezonas otrajā posmā, kas notika Igaunijas pilsētā Tartu.

60 metru barjerskrējienā triumfēja Staņislavs Olijars, kurš finišēja pēc 7,76 sekundēm, bet otrajā vietā ierindojās Māris Grēniņš, kurš sasniedza rezultātu 8,12 sekundes.

Kārtslēkšanas sektorā nepārspēts palika Pauls Pujāts, kurš pārvarēja 5,41 metra augstumā novietoto latiņu, bet otro vietu šajās sacensībās izcīnīja Mareks Ārents (5,36 metri).

Tāllēkšanā vīriešiem uzvaru izcīnīja Elvijs Misāns, kurš aizlēca 7,87 metrus tālu, bet 1500 metru distancē sievietēm ātrākā bija Poļina Jeļizarova, kura distanci veica četrās minūtēs un 20,11 sekundēs.

Tikmēr tāllēkšanas sacensībās sievietēm ar rezultātu 6,35 metri nepārspēta palika Lauma Grīva, bet otrajā vietā ierindojās Aiga Grabuste (6,22 metri).

Uz goda pjedestāla Latvijas sportisti ceturtdien kāpa vēl vairākas reizes. Otro vietu izcīnīja Normunds Pūpols (augstlēkšana un 2,10 metri) un Santa Matule (trīssoļlēkšana, 13,16 metri), savukārt pie trešās vietas tika Grabuste (60 metru barjerskrējiens un 8,55 sekundes), Misāns (60 metri un 6,82 sekundes) un Madara Onužāne (augstlēkšana, 1,75 metri).

"Bigbank" Zelta līga ir Baltijas lielākās vieglatlētikas sacensības. Vasarā sacensības risinās piecās kārtās, bet ziemā - trijās kārtās telpās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!