Foto: Juris Bērziņš-Soms
Latvijas vieglatlētikas komandai neizdevās saglabāt vietu Eiropas komandu čempionāta pirmajā līgā un kopā ar Lietuvu būs jāatgriežas otrajā līgā, informē Latvijas Vieglatlētikas savienība.

Latvijas vieglatlētikas komanda ar 169,5 punktiem Eiropas komandu čempionāta pirmās līgas sacensībās ieņēma 12. vietu, tādā veidā atkāpjoties uz otro līgu. Kopā ar Latvijas izlasi uz otro līgu atkāpjas arī Lietuvas komanda.

Eiropas komandu čempionāta pirmās līgas sacensībās par uzvarētājiem kļuva Čehijas komandas sportisti ar 351 punktu. Otrā vieta mājiniekiem grieķiem ar 327 punktiem, bet trešā vieta – Nīderlandes komandai. Šīs trīs komandas izcīnīja vietu Superlīgā. Savukārt pēdējās divas komandas – Latvija un Lietuva – atkāpjas uz otro līgu. Nākamais Eiropas komandu čempionāts notiks pēc diviem gadiem.

Sacensību otrā diena sākās ar diska mešanu sievietēm. Karīna Orlova ar vienīgo ieskaitīto metienu 47.89 m ierindojās 11. vietā, izcīnot Latvijas komandai divus punktus.

Turpinājumā Laura Ikauniece-Admidiņa 110 metru barjeroto distanci veica 13.64 un ieņēma 7. vietu. Savukārt augstlēkšanā Laura pārvarēja 1.80 metru augstumu.

Sergejs Birjukovs 110 m barjeru skrējienā uzrādīja rezultātu 14.94 un ieguva 11. vietu. Sergejs Birjukovs pēc starta atzina, ka šis bija viņa pirmais starts izlases sastāvs. "Protams, ka varēja labāk. Lielu daļu distances bijām tuvu viens otram. Ļoti stipri aizķēru septīto barjeru un biju izsists no ritma. Biju priekšā gan lietuvietim, gan turkam, bet uz tās barjeras ļoti daudz pazaudēju. Neskatoties uz to, sajūtas, debitējot izlases sastāvā, ir lieliskas. Stadionā daudz cilvēku, skaļas ovācijas – tas man patīk."

Edgars Eriņš kārtslēkšanas sektorā pārvarēja 4,30 m novietoto latiņu, izcīnīja 11. vietu un deva komandai divus punktus.

Lodes grūšanā sievietēm 9. vietu izcīnīja Linda Ozola ar 14,20 m tālu grūdienu. Pēc starta Linda atzina, ka rezultāts sasniegts labāks nekā bija gaidījusi: "Rezultāts ir atbilstošs manai šī brīža formai. Katrā ziņā treniņos negāja labāk. Un šodien lode aizlidoja tālāk nekā līdz šim treniņos. Jāsaka, ka daudzām līderēm rezultāti nav iepriecinoši. Nezinu gan, kas pie vainas. Tagad varu koncentrēties savam svarīgākajām šīs sezonas sacensībām – Eiropas U-23 čempionātam."

Diska mešanā Oskars Vaisjūns ar 52,09 m tālu metienu ierindojās 12. vietā: "Savu sniegumu vērtēju kā ļoti labu. Sen nebiju šāda mēroga sacensībās piedalījies. Lai šeit nostartētu labi, ir jāgatavojas citādāk, nekā es to daru. Pēc darba, kad sanāk brīvs brīdis, tad trenējos."

Mārim Grēniņam trīssoļlēkšanā ieskaitīts tikai pēdējais, trešais mēģinājums. Ar 14,12m tālu lēcienu Māris ierindojas 12. vietā.

Tāllēkšanā sievietēm Aiga Grabuste savā labākajā mēģinājumā aizlēca 6,38 metrus tālu. Tas viņai deva 4. vietu un deviņus punktus Latvijas komandai. 3000m skrējienā vīriešiem 6. vietu izcīnīja Dmitrijs Jurkevičs, sasniedzot rezultātu 8:13.29. 200m sprintā 10. vieta Jānim Mezītim (21.65s), bet Guntai Latiševai-Čudarei 7. vieta un rezultāts 24.12.

1500m Agata Strausa izcīnīja 6. vietu ar rezultātu 4:17.08. Agata pēc sacensībām atzina, ka jūtas nedaudz nogurusi pēc divu dienu sacensībām: "Mani nedaudz moka viena trauma, bet pārējais viss ir kārtībā. Atbraucām šeit ar mērķi palikt pirmajā līgā, bet diemžēl mums tas neizdevās. Apmierināts ar šādu rezultātu nav neviens komandas dalībnieks. Neskatoties uz to, redzu, ka šeit mēs cīnījāmies līdz pēdējai sekundei. Individuāli vērtēju savu sniegumu apmierinoši. Vakar izskrēju personisko rekordu 3000 m. Šodien skrējienā man nebija laba pozīcija. Vienā brīdī mani pagrūda, tāpēc zaudēju fokusu. Pēdējos 100 metros izskrēju uz trešo celiņu. Visumā neesmu ļoti priecīga, bet nevaru teikt, ka šis bija slikts starts. Tagad jāturpina trenēties. Plānoju skriet 3000m Īrijā un Vācijas meistarsacīkstēs. Tur es dzīvoju, trenējos klubā, tāpēc šīs sacensības man ir obligātas. Pasaules čempionāta normatīvu visticamāk, ka "neizskriešu", tomēr to var uzskatīt par priekšrocību, jo varēšu ātrāk sākt gatavoties nākamā gada Eiropas sacensībām un varbūt arī Olimpiādei."

3000 m kavēkļu skrējienā Kaspara Briškas rezultāts 9:05.07 ierindoja viņu 10. vietā, dodot komandai trīs punktus. Arī Renārs Stepiņš 800 m distancē deva komandai trīs punktus, jo ar rezultātu 1:50.74 izcīnīja 10.vietu. Savukārt 5000 m Jeļena Ābele finišēja pēc 16:56.36 un ierindojās 12. vietā.

Šķēpa mešanā vīriešiem Rolands Štrobinders šķēpu raidīja 77,07 m tālu, kas viņam deva 3. vietu. Pēc starta Rolands atzina, ka labāku rezultātu traucēja sasniegt sāpes elkonī. "Laikam tagad kādu laiku atpūtīšos no sacensībām līdz pasaules čempionātam Ķīnā," viņš saka. "Piedalīšos sacensībās, kur nepieciešams – Prezidenta balvā, Latvijas un Ventspils čempionātā – un gatavošos sezonas svarīgākajam notikumam Ķīnā."

Sacensību noslēgumā notika 4x400m stafetes. Mūsu sieviešu komanda, kurā startēja Diāna Daktere, Ilze Vītola, Patrīcija Karlīna Roshofa un Jūlija Rjazanova, ar rezultātu 3:48.40 izcīnīja 12. vietu. Savukārt vīriešu komanda – Austris Karpinskis, Ģirts Dubinskis, Kristers Kalniņš un Jānis Baltušs – finišēja pēc 3:11.22 un ieņēma 10. vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!