Foto: DELFI

Nākamajā mēnesī plānotajā pasaules vieglatlētikas čempionātā telpās Latviju pārstāvēs tikai Aiga Grabuste un Lauma Grīva, kuras abas startēs tāllēkšanā, pastāstīja Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) prezidents Guntis Zālītis.

Pagājušajā nedēļas nogalē Kuldīgā notikušajā Latvijas ziemas čempionātā sieviešu tāllēkšanas sacensībās uzvaru ar rezultātu 6,43 metri izcīnīja Grabuste, bet Grīva aizlēca 6,30 metrus tālu, kas deva otro vietu.

Tāpat iespējams, ka Grabustei pēdējā brīdī radīsies iespēja piedalīties arī pieccīņas sacensībās, tomēr pagaidām viņa nav iekļauta šīs disciplīnas dalībnieku vidū, jo uz tām sportisti tiek īpaši uzaicināti.

Normatīvu dalībai Stambulā paredzētajās sacensībās bija izpildījuši pieci vieglatlēti, tomēr lodes grūdējs Māris Urtāns, vēl viena tāllēcēja Ineta Radeviča, kā arī sprinteris Ronalds Arājs tajās nepiedalīsies.

"Nepiedalīšanās ir pašu sportistu izvēle. Urtāns sacensības izlaidīs veselības problēmu dēļ," Zālītis uzsvēra, ka lodes grūdēja Latvijas čempionātā sasniegtais rezultāts 19,13 metri pagaidām nav konkurētspējīgs pasaules līmenī. "Savukārt Arājs un Radeviča šobrīd jau ar pilnu sparu gatavojas Olimpiādei."

Pasaules vieglatlētikas čempionāts telpās notiks no 9. līdz 11.martam.

Runājot par vasarā gaidāmajām centrālajām sacensībām Eiropas čempionātu un Londonas olimpiskajām spēlēm, Zālītis uzsvēra, ka noteikti potenciālo dalībnieku skaits vēl papildināsies.

"Eiropas čempionātam mums šobrīd ir kvalificējušies 20 sportisti, bet vēl vismaz pieci nāks klāt. Savukārt uz Olimpiādi šodien varētu doties 15 sportisti, bet arī domāju, ka vēl vismaz pieci nāks klāt," stāstīja LVS prezidents.

Zālītis uzskata, ka uz Olimpiādi braucēju vidu visvairāk papildināsies šķēpmetēji - šobrīd A normatīvus izpildījuši Vadims Vasiļevskis, Zigismunds Sirmais un Madara Palameika, bet vīri, visticamāk, iegūs iespēju braukt ar maksimāli iespējamo trīs cilvēku sastāvu un arī dāmām vēl viena vai pat divas sportistes varētu izpildīt A normatīvu.

Tāpat Zālītis pie potenciālajiem Londonas dalībniekiem nosauca jauno septiņcīņnieci Lauru Ikaunieci un pieredzējušo barjersprinteri Staņislavu Olijaru, kurš arī ir apņēmības pilns sagatavoties spēlēm.

"Šoziem Olijars pārbaudīja savas spējas, bet viņa mērķis ir sagatavoties Londonai," uzsvēra Zālītis. "Uz pasaules telpu čempionātu viņam nav nekādas jēgas braukt, jo iepriekš par trešo vietu šajās sacensībās viņš pat netika iekļauts Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) sastāvā, tāpēc ka 60 metru barjerskrējiens netiek uzskatīts par olimpisko disciplīnu."

Eiropas čempionāts šogad notiks mēnesi pirms Londonas Olimpiādes sākuma - no 27.jūnija līdz 1.jūlijam Helsinkos. Savukārt olimpiskās spēles risināsies no 27.jūlija līdz 12.augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!