Foto: DELFI
Otrdien Igaunijas vieglatlētikas sacensību seriāla BIGBANK Zelta līgas vasaras sacensību otrajā kārtā pirmo vietu tāllēkšanā ieguva Lauma Grīva, un trīssoļlēkšanā uzvaru izcīnīja Santa Matule, kā arī vairāki Latvijas sportisti saņēma godalgas citās sacensību disciplīnās.

Tāllēkšanā labāko sniegumu uzrādīja Latvijas pārstāves – Lauma Grīva ar 6,67m rezultātu ierindojās pirmajā vietā, bet Aiga Grabuste ar 6,55m ieņēma otro vietu. Kā atzīst Lauma Grīva: "Šodien bija lielisks laiks, un es esmu ļoti apmierināta ar sasniegto – šis ir mans sezonas labākais rezultāts. Pagājušajā gadā es nedaudz pārsteidzos, bet šogad sāku trenēties nedaudz vēlāk un līdz ar to ir gūstams attiecīgs
sniegums. Mans nolūks ir uzrādīt stabilu veikumu visu sacensību laikā."

Santa Matule trīssoļlēkšanā ieguva pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 13,20m, otrajā vietā atstājot Baltkrievijas sportistes Natālijas Vjatkinas 12,90m sniegumu, bet trešajā vietā attiecīgi ierindojās lietuviete Asta Daukšaite ar 12,80m. "Sacensības bija labas, un man patīk piedalīties BIGBANK Zelta līgas posmos. Šodienas veikums ir 13,20m, bet šonedēļ nākamajās sacensībās Latvijā plānoju uzlabot rezultātu. Joprojām mērķis ir sasniegt 14,10m, lai izpildītu A normatīvu, ko uzskatu par sasniedzamu, jo trīssoļlēkšanā ar katru soli var iegūt 10cm, un līdz ar to arī sniegums ar katrām sacensībām var uzlaboties," stāsta Santa Matule.

Savukārt 100m distancē ar rezultātu 12,12s trešajā vietā ierindojās Jekaterina Čekele, bet augstlēkšanā vīriešiem, Normunds Pūpols pārvarēja latiņu 2,15 metru augstumā un arī palika trešais. Vairāki Latvijas sportisti piedalījās 1500 metru skrējienā – Ģirts Āzis ar rezultātu 3:55,95 minūtes ierindojās septītajā vietā, Juris Zilvers ar 4:03,03 minūtēm bija desmitajā vietā, bet Rihards Kauliņš ar 4:06,47 minūtēm – 13. vietā. 400 metru skrējienā piekto vietu ieņēma Jānis Baltušs, bet astoto – Pauls Ārents. Šķēpmešanā piekto vietu ar rezultātu 77,41m ieguva Zigismunds Sirmais, un astotajā ar 74,68m ierindojās Rolands Štrobinders.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!