Foto: EPA/Scanpix/LETA
Slavenais franču sportists Reno Lavilenjē trešdien Šveices pilsētā Lozannā triumfēja Dimanta līgas astotā posma kārtslēkšanas sacensībās.

Pašreizējais pasaules rekordists Lavilenjē uzvaru guva ar rezultātu 5,91 metrs, kamēr otrais ar 5,84 metriem bija polis Pāvels Vojcehovskis, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās austrālietis Kērtiss Māršals un amerikānis Sems Kendrikss (5,77 metri), kurš uzvarēja iepriekšējā etapā Parīzē..

Vēl pagājušajā nedēļā Lavilenjē savā mājas posmā Parīzē bija tikai trešais, turklāt pats sportists neslēpa vilšanos par šajās sacensībās sasniegto.

"Pēc sacensībām Parīzē biju ļoti vīlies. Tomēr tagad man izdevies atgūties," norādīja 31 gadu vecais francūzis, kurš ir 2012.gada Londonas olimpisko spēļu čempions.

Lavilenjē pasaules rekordu uzstādīja 2014.gada februārī, kad pārlēca 6,16 metrus, bet pēdējo reizi viņš sešu metru atzīmi pārvarēja 2015.gada pavasarī. "Es ļoti priecātos, ja man atkal izdotos pārvarēt sešus metrus. Šosezon to esmu pamēģinājis trīs reizes. Neesmu tālu no tā, lai šo atzīmi pārvarētu."

Kārtslēkšanas sacensības trešdien atklāja Dimanta līgas posmu, kas turpināsies ceturtdien, turklāt neiztiks arī bez Latvijas sportistu līdzdalības - daudzsološā sprintere Sindija Bukša spēkosies 100 metru skrējienā, kamēr Madara Palameika sacentīsies šķēpmešanā.

Šosezon kopumā iecerēti 14 Dimanta līgas posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!