Foto: AFP/Scanpix

Pasaules rekordiste, 41 gadu vecā Pola Redklifa 26.aprīlī paredzētajā Londonas maratonā aizvadīs savas pēdējās sacensības karjerā, trešdien pavēstīja organizatori.

Redklifa Londonas maratonā uzvarējusi trīs reizes, bet pēdējo reizi tajā piedalījās pirms deviņiem gadiem. Viņas iepriekšējās sacensības bija Berlīnes maratons 2011.gada septembrī. Tāpat Redklifa trīs reizes uzvarējusi Ņujorkas maratonā, bet reizi bija ātrākā arī Čikāgas maratonā.

"Esam saviļņoti, ka Pola izvēlējās Londonu kā savu pēdējo maratonu. Zinām, ka briti viņu atbalstīs, pateicoties par lielisko karjeru," izteicies maratona direktors Hjū Brešers.

Pasaules rekordu Redklifa 2003.gadā sasniedza tieši Londonas maratonā, 42,195 kilometrus garo distanci veicot divās stundās, 15 minūtēs un 25 sekundēs. Šis rezultāts gan sākotnēji tika atzīts vien par pasaules labāko sasniegumu, bet rekords bija viņas 2005.gada rezultāts Londonā, kas bija par vairāk nekā divām minūtēm lēnāks. Pirms 12 gadiem Redklifai labāku rezultātu palīdzēja sasniegt tempu uzturoši vīriešu skrējēji, bet pašlaik rekords tiek skaitīts tikai sacensībās, kurās sievietes startējušas vienatnē.

Karjeras laikā slavenā sportiste nespēja sasniegt lielus panākumus olimpiskajās spēlēs. 1996.gadā viņa 5000 metru skrējienā ieņēma piekto vietu, 2000.gadā 10 000 metru distancē palika ceturtā, bet pēc četriem gadiem Redklifa startēja gan 10 000 metru skrējienā, gan maratonā, abos nesasniedzot finišu. 2008.gadā sportistei maratonā tikai 23.pozīcija, bet 2012.gadā Londonā viņa nepiedalījās, jo nepaguva atlabt pēc traumas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!