Foto: Reuters/Scanpix

Leģendārais amerikāņu vieglatlēts Karls Lūiss uzskata, ka Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) prezidentam Sebatsjanam Koe būtu jāatkāpjas no amata, kamēr notiek dopinga pārkāpumu izmeklēšana un jāļauj kādai neatkarīgai organizācijai "satīrīt" viso šo milzīgo "netīrību", ziņo aģentūra AP.

"Domāju, ka Sebastjans Koe pats ir pietiekami gudrs, kas to var izdarīt," saka deviņkārtējais olimpiskais čempions. "Taču beigu galā, kad runājam par dopingu un tamlīdzīgām lietām, mēs domājam par uzticību. Ja viņš gribētu pakāpties malā un ļaut, lai kāda neatkarīga organizācija nāk un pa īstam visu te "satīra", tagad ir īstais laiks."

Karls Lūiss, kura aktīvās sporta gaitas iekrita tajā pašā laikā, kād Sebastjanam Koe, atbalstīja viņu prezidenta vēlēšanās pirms pieciem gadiem, jo uzskatīja, ka viņš varētu uzlabot situāciju vieglatlētikā.

Kā zināms, iepriekšējais IAAF prezidents Lamīns Djaks un viņa dēli ir apsūdzēti korupcijā, bet vieglatlētika kopumā piedzīvo ļoti smagu "uzticības deficītu" pēc Krievijas dopinga pārkāpumu atklāšanas.

Lūiss, kurš pats 2003. gadā tika pieķerts aizliegto preparātu lietošanā, allaž ir kritizējis IAAF, uzskatot, ka viņi nestrādā pietiekami aktīvi dopinga izskaušanā.

"Tā nav nekāda kodolzinātne," saka amerikāņu sportists. "Daudzās valstīs bija problēmas un Djaks uzreiz metās tās aizstāvēt, bet tagad mēs zinām, ka tas notika kukuļu dēļ."

Lai gan pret Sebastjanu Koe netiek izvirzītas nekādas apsūdzības par Djaka "valdīšanas" laikā notiekošo, lai gan viņš tolaik bija IAAF viceprezidents, Koe rīcība tiek pārbaudīta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!