Foto: Reuters/Scanpix
Leģendārais čehu šķēpmetējs Jans Železnijs piekritis kļūt par somu labākā šķēpmetēja Tero Pitkameki treneri, vēsta IAAF.

28 gadus vecais Pitkameki augustā piedzīvoja līdz šim lielāko vilšanos augstākā līmeņa sacensībās, pasaules čempionātā Dienvidkorejā neiekļūstot finālsacensībās. Šajā sezonā Pitkameki savainojumu un infekciju saslimšanu dēļ nav sasniedzis augstus rezultātus un izlaidis vairākas sacensības.

Pitkameki ar Železinju runājuši pasaules čempionāta laikā. Čehu leģenda atbildējusi, ka sākotnēji viņam jāparunā ar saviem pašreizējiem audzēkņiem. Saņemot atbalstu no savas treniņu grupas, Železnijs piekritis Pitkameki piedāvājumam.

"Tas ir lieliski, ka mūsu valstu robežas nav šķērslis šādai sadarbībai," teica Pitkameki.

Somu šķēpmetēju turpinās trenēt arī Hannu Kangass, kurš būs atbildīgais par nodarbībām Somijā. Pitkameki ar Hangasu oktobrī tiksies ar Železniju, kad arī visi pārrunās treniņu plānus.

Tikmēr pats Železnijs uzskata, ka sadarbība būs izdevīga abām pusēm. "Paša karjeras laikā es ticēju treniņu grupu lielajai nozīmei. Es vienmēr Tero esmu saskatījis kā īpašu un talantīgu šķēpmetēju, salīdzinot ar visiem augstākā līmeņa šķēpmetējiem."

2005.gadā Pitkameki sasniedza savu karjeras rekordu 91,33 metri, taču kopš 2007.gada nav metis tālāk par 90 metriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!