Latvijas lodes grūdējs Māris Urtāns sestdien Barselonā dramatiskā cīņā Eiropas vieglatlētikas čempionātā palika ārpus godalgoto trijnieka, ieņemot ceturto vietu.

Foto galerija

Urtānam tas ir karjeras augstākais sasniegums un otrs labākais Latvijas sportistu sasniegums šajā Eiropas čempionātā, kā arī viens no labākajiem Latvijas sasniegumiem Eiropas čempionātu vēsturē.

Urtānam bronzas godalgu "atņēma" līdzšinējais Eiropas čempions vācietis Ralfs Bartelss, kurš tikai pēdējā mēģinājumā apsteidza Latvijas lodes grūdēju. Latvijas sportists piektajā mēģinājumā sasniedza savu labāko rezultātu 20,72 metri, izvirzoties trešajā pozīcijā. Taču pēdējā mēģinājumā Bartelsa rezultāts bija 20,93 metri, kas viņam deva bronzu.

Par Eiropas čempionu kļuva baltkrievs Andrejs Mihņevičs (21,01 metrs), bet tikai vienu centimetru viņam zaudēja polis Tomašs Majevskis.

Kā zināms, Barselonā par Eiropas čempioni šonedēļ kļuva Latvijas tāllēcēja Ineta Radēviča, izcīnot Latvijai piekto medaļu Eiropas čempionātos kopš valsts neatkarības atjaunošanas.

Pirms tam Staņislavs Olijars 2006.gadā kļuva par čempionu 110 metru barjerskrējienā un izcīnīja sudrabu šajā distancē 2002.gadā, 1998.gadā otrais 20 kilometru soļošanā bija Aigars Fadejevs, bet 1994.gadā Māris Bružiks izcīnīja bronzu trīssoļlēkšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!