Foto: AP/Scanpix
ondonas olimpisko spēļu čempione 1500 metru skrējienā, turciete Asli Čakira Alptekina pēc ilgstošas izmeklēšanas izvairījusies no soda par dopinga lietošanu.

28 gadus vecā sportiste maijā saņēma pagaidu diskvalifikāciju pēc anomāliju atklāšanas viņas bioloģiskajā pasē.

"Izlemts, ka nav pamata piespriest sodu Asli Čakirai Alptekinai, jo viņa nav pārkāpusi antidopinga noteikumus," teikts Turcijas Vieglatlētikas federācijas paziņojumā. "Līdz ar to sportiste varēs atgriezties sacensību apritē."

Alptekinai draudēja mūža diskvalifikācija, jo iepriekš viņa uz diviem gadiem no sacensībām bija atstādināta jau 2004.gadā. Tāpat viņai draudēja Londonas olimpiskās medaļas zaudēšana. Tādā gadījumā zeltu saņemtu cita turciete Gamze Buluta.

Alptekina Londonas olimpiskajās spēlēs triumfēja ļoti negaidīti, savu personisko rekordu 2012.gadā uzlabojot par vairāk nekā piecām sekundēm.
Iepriekš kopā ar Alptekinu pagaidu diskvalifikāciju saņēma arī pēdējo divu Eiropas čempionātu uzvarētāja 100 metru barjerskrējienā viņas tautiete Nevina Janita. Turpinājumā augustā Janitai tika piespriesta divu gadu diskvalifikācija.

Šī gada augustā, tikai dažas dienas pirms pasaules vieglatlētikas čempionāta, Turcijā par dopinga lietošanu uz diviem gadiem kopā tika diskvalificēts 31 sportists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!