Foto: Reuters/Scanpix
Londonas maratons, kam jānotiek šajā nedēļas nogalē, notiks, kā paredzēts, taču stingrā policijas uzraudzībā, vēsta ārzemju mediji.

Pēc traģiskajiem notikumiem Bostonas maratonā, kad sprādzienos trasē bojā gājuši un ievainoti skrējēji un skatītāji, Londonas maratona rīkotāji sākotnēji apsvēra iespēju savas sacensības atcelt, taču tas notiks, bet īpaši ciešā sadarbībā ar policiju, ziņo "Yahoo! Sports".

"Mēs pārskatīsim Londonas maratona drošības pasākumus," izplatītajā paziņojumā sola Londonas policijas superintendante Džūlija Pendrija.

"Mūsu drošības plāns ir izstrādāts ciešā sadarbībā ar Londonas policiju un mēs ar viņiem sazinājāmies, tiklīdz uzzinājām par notikumiem Bostonā," saka Londonas maratona direktors Niks Baitels.

Londonas maratons, kas pirmoreiz notika 1982. gadā, ir kļuvis par vienu no svarīgākajām sacensībām Lielbritānijā, un pulcē lielu skaitu skrējēju no visas pasaules, kā arī pašmāju vieglatlētikas zvaigznes. Tā viens no 36 tūkstošiem skrējēju, kas pieteikušies šāgada Londonas maratonam, ir divkārtējais olimpiskais čempions Mo Farahs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!