Foto: Publicitātes foto
Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) kongresā apstiprināts 2017. gada pārskats, 2018. gada budžeta projekts un Statūtu grozījumi, kas skar dzimumu līdztiesības un valdes priekšsēdētāju, viņu vietnieku un locekļu pilnvaru termiņus.

Ņemot vērā dzimumu līdztiesības politikas ieviešanu Starptautiskajā Vieglatlētikas federāciju asociācijā (IAAF) un Eiropas Vieglatlētikas asociācijā (EAA), Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidente Ineta Radeviča uzskata, ka nepieciešams aktualizēt dzimumu līdztiesības jautājumus arī Vieglatlētikas savienībā. Statūtu grozījumu jaunā redakcija nosaka – "Ja par LVS valdes priekšsēdētāju ievēlēta sieviete, tad vismaz vienam no LVS valdes priekšsēdētāja vietniekiem jābūt vīrietim. Ja par LVS valdes priekšsēdētāju ievēlēts vīrietis, tad vismaz vienam no LVS valdes priekšsēdētāja vietniekiem jābūt sievietei."

Jaunie grozījumi statūtos turpmāk ierobežos valdes priekšsēdētāju, viņu vietnieku un locekļu pilnvaru termiņus. LVS prezidente Ineta Radeviča šīs izmaiņas pamato ar mērķi veicināt organizācijas pārvaldības un darbības efektivitāti. Turpmāk viena un tā pati persona nedrīkst būt ievēlēta par LVS valdes priekšsēdētāju, LVS valdes priekšsēdētāja vietnieku vai LVS valdes locekli vairāk kā trīs reizes (katrā amata pozīcijā atsevišķi). Kopumā viena un tā pati persona nedrīkst būt ievēlēta par LVS valdes priekšsēdētāju, LVS valdes priekšsēdētāja vietnieku vai LVS valdes locekli vairāk kā piecas reizes (skaitot visas amata pozīcijas kopā; neatkarīgi no tā, kādā amatā persona tikusi ievēlēta).

Kongresa dalībnieki tika iepazīstināti ar LVS vadības ziņojumu par 2017. gada sportiskajiem sasniegumiem, LVS rīkotajām sacensībām, infrastruktūras attīstību, sadarbību ar valsts iestādēm un privātajiem uzņēmumiem, dažādu komisiju darbību, mārketingu un komunikāciju, un jaunajām programmām – Bērnu vieglatlētiku jeb Kids athletics sadarbībā ar Maxima Latvija un Latvijas Sportu federāciju padomi (LSFP), Olimpiskajiem startiem jeb daudzcīņas sacensībām jauniešiem sadarbībā ar Aizdevums.lv un LSFP, atklāto jaunsardzes četrcīņu sadarbībā ar Aizsardzības ministrijas Jaunsardzes centru, Eiropas Vieglatlētikas asociācijas antidopinga programmu I Run Clean, dažādiem treneru semināriem, jaunām izlases izbraukumu sacensībām un citām aktualitātēm.

Kongresā tika pasniegti apbalvojumi par vieglatlētikas attīstīšanu savā reģionā. Ikvienam juridiskajam biedram bija iespēja ieteikt kandidātus vienā no kategorijām – biroja darbinieks, pasākumu un sacensību organizators vai tehniskais darbinieks. Kongresā apbalvojumus saņēma Dāvis Jansons (Kuldīga), Valdis Šusts (Iecava), Ināra Znūtiņa (Salaspils), Elita Eglīte (Amatas novads), Kristīne Platace (Ogre) un Mārīte Vilcāne (Līvāni).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!