Foto: Reuters/Scanpix
Par jaunāko meldonija dopinga upuri ir kļuvusi Eiropas vicečempione vieglatlētikā telpās, bulgāru trīssoļlēcēja Gabriela Petrova, atklājusi sportistes aģente Venica Atanasova.

Meldonijs konstatēts viņas dopinga analīzēs, kas tika ņemtas ārpus sacensībām 6. februārī.

23 gadus vecā sportiste meldoniju sākusi lietot tikai pagājušā gada nogalē un pārtraukusi uzreiz pēc brīdinājuma saņemšanas, ka tas no 1. janvāra tiks iekļauts aizliegto preparātu sarakstā, norāda Atanasova.

Petrova cer, ka viņai tomēr būs iespēja piedalīties Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

"Gabriela nav apsūdzēta [dopinga lietošanā], viņa nav diskvalificēta, mēs tikai esam tikušas informētas par pozitīvām analīzēm," uzsver sportistes aģente. "Mēs neuztraucamies par Rio Olimpiādi, bet gan par viņas tēlu. Viņa nav apsūdzēta ne par ko, taču situācija rada uztraukumus."

Pagājušogad pasaules čempionātā Pekinā Petrova izcīnīja ceturto vietu, bet Eiropas čempionātā telpās, kas notika Prāgā, ieguva sudraba medaļu. Viņa ir 2013. gada Eiropas čempione U23 vecuma grupā.

Pērn Petrova tika atzīta par bulgārijas gada labāko sportisti.

Pagājušonedēļ Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) paziņoja, ka pēc meldonija iekļaušanas aizliegto preparātu sarakstā tas atrasts 123 sportistu analīzēs, no kuriem 27 ir Krievijas pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!