Foto: F64

Pasaules rangs ir objektīvs rādītājs ar vieglatlētiem saistītajām cerībām pasaules čempionātā Jūdžinā, skaidroja Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) ģenerālsekretārs Dmitrijs Miļkevičs.

Jau ziņots, ka uz pasaules meistarsacīkstēm dosies šķēpmetēji Līna Mūze, Madara Palameika, Patriks Gailums un Rolands Štrobinders, 400 metru skrējēja Gunta Vaičule un soļotājs Arnis Rumbenieks.

Lielākā daļa komandas uz Jūdžinu dosies otrdien. Vaičule ar savu treneri Edvīnu Krūmu un Rumbenieks sacensību vietā ieradīsies tieši pirms sacensībām.

"Mērķi sportistiem atšķiras. Kā mēs redzējām 2019.gada pasaules čempionātā Dohā, pasaules rangs ir objektīvs rādītājs. Tas arī būs atskaites punkts, bet, protams, katrs grib nostartēt labāk," teica Miļkevičs, kurš kopā ar komandu kā izlases direktors uz Jūdžinu dosies otrdien.

"Šķēpmetējiem labs rezultāts būs vieta pamatsacensībās, kaut gan pēc sacensībām viņi nez vai atzīs, ka tas ir bijis labs starts. Vaičulei tā būs vieta pusfinālā un labākais rezultāts šosezon. Rumbeniekam, pirmkārt, jābeidz distance, kā arī jāmērķē uz sezonas labāko rezultātu, varbūt pat personisko rekordu," sportistu mērķus ASV ieskicē Miļkevičs.

Runājot par medaļām, Miļkevičs atzīmē, ka ar veiksmes palīdzību pie tādām var tikt šķēpmešanā.

Uz Jūdžinu pēc saslimšanas ar Laima slimību nedevās šķēpmetējs Gatis Čakšs, kā arī trīssoļlēcēja Rūts Kate Lasmane, kura kopā ar treneri Juri Petroviču priekšroku dod startam Eiropas čempionātā, kuram viņa arī ir kvalificējusies.

Miļkevičs atzīmē Latvijas Nacionālās sporta padomes finansiālo atbalstu šim pasākumam. Un tagad visi sportisti, atskaitot Rumbenieku, uz ASV dosies ar saviem treneriem, kā arī Latvijas Olimpiskās vienības fizioterapeitu.

Pasaules Vieglatlētikas savienība (WA) dzīvošanu sacensību vietā nodrošina no 12.jūlija, un to latviešu šķēpmetēji izmantos aklimatizācijai un nelielai treniņnometnei pirms sacensībām.

Šobrīd pasaules rangā Mūze ir astotajā, Palameika un Gailums - 20., Štrobinders - 26., Rumbenieks - 45. un Vaičule - 62.vietā.

Līdz šim pasaules čempionātos labākais panākums Latvijas sportistiem ir Inetas Radevičas izcīnītā sudraba medaļa tāllēkšanā 2011.gadā. Latvijas sportisti izcīnījuši arī divas bronzas medaļas - Dainis Kūla šķēpa mešanā vēl PSRS izlasē 1983.gadā un Laura Ikauniece-Admidiņa 2015.gadā septiņcīņā.

Kopā ar sportistiem uz čempionātu dosies arī treneri Gints Palameiks, Mārcis Štrobinders, Zigismunds Sirmais un Edvīns Krūms.

Pasaules čempionāts no 15. līdz 24.jūlijam norisināsies ASV pilsētā Jūdžinā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!