Foto: LETA

Latvijas Vieglatlētikas savienībai (LVS) ir svarīgi, lai "Daugavas" stadiona vadībā būtu vieglatlētiku pārzinošs cilvēks, ar kuru risināt operatīvos jautājumus par Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) nodomu janvārī sākt konsultācijas par sporta nozares kapitālsabiedrību pārvaldību un iespējamu šo kapitālsabiedrību apvienošanu, sarunā ar aģentūru LETA pirmdien teica LVS ģenerālsekretārs Dmitrijs Miļkevičs.

Jau ziņots, ka par Siguldas Bobsleja un kamaniņu trases valdes priekšsēdētāja amata pienākumu izpildītāju piektdien kļūs Daniēls Nātriņš, kurš ir pagaidu valdes loceklis arī Rīgas "Daugavas stadionā" un Lielupes Tenisa centrā.

Savukārt janvārī IZM plāno uzsākt konsultācijas ar sporta nozares pārstāvjiem par sporta nozares kapitālsabiedrību pārvaldību un iespējamu šo kapitālsabiedrību apvienošanu.

Risinājumam var būt gan pozitīvas, gan negatīvas sekas, teica Miļkevičs.

"Mēs no četriem infrastruktūras objektiem izmantojam tikai "Daugavas" stadionu. Mums vienmēr ir bijis labs kontakts ar tā vadītāju, un mēs vienmēr esam sapratušies, kaut arī reizēm viņi ir mainījušies bieži," par vieglatlētu saistību ar kapitālsabiedrībām, kuras varētu apvienot vienā, saka Miļkevičs.

LVS pārstāvji vienmēr ir konsultējušies ar stadiona vadību par infrastruktūras jautājumiem, un tas ir svarīgi vieglatlētiem, lai sacensību, inventāra un citus jautājumus ātri varētu risināt stadionā, viņš atgādināja.

"Ja viens cilvēks ir atbildīgs par visiem objektiem, tas var būt sarežģīti, jo katram no tiem ir sava specifika. Nezinu, vai tas ir apvienojams," ar pārdomām dalās LVS ģenerālsekretārs. "Ja atbildīgais cilvēks ir klāt objektā katru dienu, viņš var ātri reaģēt uz izmaiņām, risināt radušos jautājumus un operatīvi novērst trūkumus. Ja ir tāds variants, ka iespējama tiešsaistes klātbūtne visos objektos un uz vietas ir cilvēki, kuri var strādāt operatīvi, tad viss ir kārtībā," viņš teica.

Miļkevičs tomēr izsaka bažas par objektu attālumu, jo tie atrodas Rīgā, Lielupē un Siguldā, vai tas būs ērti – vienam vadītājam pārraudzīt tos visus un vai tas vispār ir iespējams. "LVS ir ērti, ja vadītājs ir pieejams katrā sporta bāzē, mums – "Daugavas" stadionā," saka LVS pārstāvis.

Viņš arī min, ka pēdējā Latvijas Olimpiskās komisijas Attīstības komisijas darbības ietvaros komisijas vadītājs Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas prezidents Jānis Kols ir paudis bažas par to, vai vienota sporta objektu vadība nodrošinās nepieciešamo operativitāti Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē.

Vienlaikus Miļkevičs norāda, ka saprot IZM mēģinājumus taupīt uz visu sporta objektu vienādo izdevumu konsolidēšanas rēķina, piemēram, grāmatvedībā vai ārpakalpojumos, ja tādējādi samazinās kopējās izmaksas. Administratīvo izdevumu samazināšana ir atzīstams darbs, piekrīt Miļkevičs.

Jau ziņots, ka pirms nedēļas SIA "Bobsleja un kamaniņu trase "Sigulda"" ārkārtas dalībnieku sapulcē, ņemot vērā līdzšinējā valdes locekļa Daiņa Dukura uzteikumu, nolemts ar 11. decembri atbrīvot viņu amata. Dukura pēdējā pilnvaru diena būs 10. decembris, bet par trases valdes priekšsēdētāju ar 11. decembri iecelts Nātriņš, kurš pienākumus pildīs līdz brīdim, kamēr valsts kapitāla daļu turētājs saskaņā ar Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumu izvēlēsies jaunu kandidātu.

Nātriņš šobrīd pilda pagaidu valdes locekļa amata pienākumus arī valsts SIA "Kultūras un sporta centrs "Daugavas stadions"" un SIA "Tenisa centrs "Lielupe"".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!