Foto: F64
Latvijas vieglatlēts Elvijs Misāns piektdien Belgradā iekļuva Eiropas čempionāta telpās tāllēkšanas finālsacensībās, kvalifikāciju pārvarot tikai ar pēdējo mēģinājumu.
Misāns pirmajā mēģinājumā uzrādīja rezultātu 7,52 metri, bet otrajā aizlēca 7,72 metru tālumā. Tobrīd tas viņam nedeva vietu finālā starp labākajiem astoņiem sportistiem, jo arī spānim Eisebio Kaserasam bija tieši tāds pats rezultāts, bet spānim bija labāks otrs labākais mēģinājums (7,59 metri). Pēdējā mēģinājumā Misāns aizlēca 7,71 metru, kas līdz ar to deva astoto vietu un ceļazīmi uz finālsacensībām.

Kvalifikācijas normatīvs bija 7,90 metri, ko izdevās pārvarēt četriem sportistiem. Tāllēkšanas sacensību fināls risināsies sestdien, 4. martā, un sāksies pulksten 20:32 pēc Latvijas laika.

Misānam piektdien paredzēts vēl viens starts, jo vakarā viņam jāpiedalās trīssoļlēkšanas sacensību atlasē.

Savukārt Latvijas rekordiste 800 metru distancē Līga Velvere pārvarēja priekšskrējienu un iekļuva pusfinālā. Savā skrējienā Velvere ar laiku divas minūtes un 6,03 sekundes palika otrā, tikai 0,01 sekundi zaudējot skrējiena uzvarētājai Šeleinai Oskeinai-Klārkai.

Velverei pusfināla skrējiens būs sestdien pulksten 20:03 pēc Latvijas laika.

Piektdien, 3. martā, Belgradā startēs vēl viens Latvijas sportists - vakara sesijā kvalifikācijas sacensības uzsāks kārtslēcējs Mareks Ārents.

Eiropas čempionātā vieglatlētikā telpās kopumā startēs pieci Latvijas sportisti. Vēl sacensībās piedalīsies Jānis Vanags (augstlēkšana) un 19 gadus vecā Sindija Bukša (60 metru sprints).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!