Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Līna Mūze pēc neveiksmes pasaules čempionāta sacensībās šķēpa mešanā Dohā sarunā ar Latvijas Vieglatlētikas savienību uzsvēra kļūdas tehniskajā izpildījumā.

Jau ziņots, ka kvalifikācijas sacensībās pirmdien Madara Palameika ierindojās 18., Kociņa 24. un Mūze 27.vietā no 31 startējušās šķēpmetējas. Mūzes rezultāts bija 55,66 metri.

"Nevarēju uzskriet uz markas. Pēc iesildīšanās nācās ņemt atpakaļ divus metrus, un tas ir daudz," problēmas ar ieskrējienu ieskicēja šķēpmetēja. "Vispār ir grūti kaut ko komentēt. Fiziski biju gatava, bet nevarēju uzskriet uz markas. Un, kā biju pārāk tuvu līnijai, tā uzreiz parāvu seju uz leju, un šķēps vienkārši nelidoja tur, kur vajadzīgs."

Sezona Mūzei sākās ar izpildītu olimpisko normatīvu Dimanta līgas posmā Šanhajā, taču turpinājums nebija tik veiksmīgs.

"Turpmāko sezonu vērtējot, ļoti slikti. Sezonas galvenie mači ir ļoti neizdevušies, ir pilnīga vilšanās. Olimpiskais normatīvs ir, bet tas, ka šosezon nevaru stabili mest, nozīmē vien to, ka vēl ir ļoti daudz jāstrādā," paškritiska bija sportiste.

Par turpmāko treniņu plānu jau ir skaidrība: "Trenerim [somam Kimmo Pavāli Kinunenam] ir plāns," par gatavošanos nākamajai sezonai teica šķēpmetēja. "Ja labi nostartētu šeit, man būtu bijušas trīs brīvas nedēļas. Protams, pēc šāda starta, visticamāk, man nebūs nevienas. Grūti. Esmu vīlusies, ļoti vīlusies."

Mūze ir Eiropas U-23 čempione, un viņas šogad Šanhajā sasniegtais personiskais rekords šķēpa mešanā ir 64,87 metri. Debijā pasaules meistarsacīkstēs 2013.gadā Maskavā ar 60,29 metriem viņa ierindojās 14.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!