Foto: AFP/Scanpix

Svētdien plānotais Ņujorkas maratons atcelts ciklona "Sendija" seku dēļ, paziņojis pilsētas mērs Maikls Blumbergs, ziņo CNN.

Iepriekš šajā nedēļā Blumbergs bija pieļāvis, ka pasākums varētu notikt, spītējot transporta, enerģijas un citu pēcvētras sarežģījumiem, un apgalvoja, ka maratona norise nāktu par labu arī uzņēmējiem.

Tomēr piektdien Ņujorkas mērs paziņoja, ka pilsētas dome un maratona organizetāji nolēmuši skrējienu atcelt, lai "esošie apstākļi neaizēnotu skrējienu un tā dalībniekus".

"Mēs nevaram atļauties, lai diskusijas par un ap šo skrējienu novērstu uzmanību no būtiskajiem notiekošajiem darbiem, lai pilsēta atgūtos no vētras radītajām sekām," teica Blumbergs.

Ņujorkas maratons pirmo reizi notika 1970.gadā, mūsdienās pulcējot ap 47 000 skrējējiem un 12 tūkstošiem brīvprātīgo, kā arī ap 2,5 miljoniem skatītāju, kuri ik gadu vēro skrējienu cauri pilsētai.

Vieglatlēte Jeļena Prokopčuka, kura nosaukta kā viena no Ņujorkas maratona favorītēm pavēstījusi, ka postošās vētras ”Sendija” dēļ uz ASV dosies tikai piektdien, iepriekš vēstīja laikraksts ”Diena”.

Prokopčuka Ņujorkā jau divas reizes ir bijusi ātrākā – 2005. un 2006.gadā. Vēl pēc gada Prokopčuka bija trešā Ņujorkas maratonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!