Foto: AFP/Scanpix/LETA
Trīskārtējais olimpiskais čempions peldēšanā Jans Suņs Šveices Federālajā tiesā pārsūdzējis viņam piespriesto astoņu gadu diskvalifikāciju.

Suņs februārī pēc Sporta arbitrāžas tiesas (CAS) lēmuma saņēma astoņu gadu diskvalifikāciju par antidopinga noteikumu neievērošanu. Diskvalifikācija viņam piespriesta par dopinga parauga izšķaidīšanu ar āmuru.

Kā aģentūrai AFP norādījusi lietai pietuvināta persona, Suņs pārsūdzējis CAS lēmumu Šveices Federālajā tiesā (SFT), kurai piederēs galavārds šajā lietā. Pirms CAS lēmuma SFT gan divreiz noraidīja Suņa iesniegtās apelācijas.

Ja lēmums arī trešo reizi nebūs labvēlīgs 28 gadus vecajam sportistam, tas nozīmēs punktu viņa peldētāja karjerai.

Starptautiskā Peldēšanas federācija (FINA) jau janvārī apstiprināja, ka Suņs vienu no dopinga provēm ir sasitis ar āmuru.

Iepriekš FINA arī norādīja, ka sportista rīcība ir daļēji attaisnojuma, jo personāls, kas veica pārbaudi, nenodrošināja nepieciešamo instruktāžu, kā arī neievēroja citus protokola punktus. Līdz ar notikušo starpgadījumu abu pušu izpildījumā Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) šo lietu nodevu CAS.

WADA nebija mierā ar FINA pausto nostāju un lūdza CAS piemērot sportistam divu līdz astoņu gadu diskvalifikāciju, kurš jau 2014.gadā izcieta sodu par neierašanos uz provju nodošanu.

Suņs Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs izcīnīja zeltu 200 metru brīvajā stilā, bet divas reizes garākā distancē bija otrais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!