Divkārtējais olimpiskais čempions vieglatlētikā kenijietis Deivids Rudiša nedēļas nogalē bez savainojumiem ticis sveikā autoavārijā Kenijas galvaspilsētā Nairobi, ziņo Lielbritānijas raidorganizācija (BBC).

Divkārtējais olimpiskais čempions 800 metru skriešanā Rudiša "pateicas visvarenajam dievam par dzīvības dāvanu" pēc izdzīvošanas autoavārijā viņa dzimtajā Kenijā, ziņo BBC.

Sportists ar savu auto naktī brauca pa Nairobi – Kisumu lielceļu, dodoties mājup uz Kilgorisu Rietumkenijā, kad pārsprāga riepa un braucamais pieri pierē sadūrās ar maršruta autobusu, kurš bija ceļā no Kisī uz Nairobi.

"Man viss kārtībā, un neesmu savainots," savā "Twitter" kontā steidza paziņot skrējējs. "Paldies jums par jūsu lūgšanām!"

Kerokas pilsētas policijas priekšnieks Valters Abondo pastāstīja BBC, ka "Rudiša steigšus tika nogādāts Kerokas apgabala slimnīcā, kur ārsti pēc izmeklēšanas apstiprināja, ka sportistam nav lūzumu un atļāva viņam doties mājup atpūsties."

Sportists nav devies skrejceļā sacensībās kopš 2017. gada Dimanta līgas posma Šanhajā atkārtotu muguras un ceļgalu savainojumu dēļ. Tiek ziņots, ka viņš atsācis vieglus treniņus ar domu aizstāvēt olimpiskā čempiona titulu Tokijā.

Rudišam ir speciālais ielūgums uz šā gada pasaules čempionātu Dohā, kas sāksies nākamā mēneša beigās, taču viņš neplāno piedalīties nacionālajās atlases sacensībās, kas 12. un 13. septembrī norisināsies Nairobi.

30 gadus vecajam sportistam pieder pasaules rekords 800 metros, olimpiskajās spēlēs Londonā 2012. gadā distanci kā pirmajam un pagaidām vienīgajam cilvēkam pasaulē veicot ātrāk par minūti un 41 sekundi – minūtē un 40,91 sekundē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!