Foto: DELFI

Latvijas šķēpmetēja Sinta Ozoliņa piektdien pasaules čempionāta kvalifikācijas sacensībās iekļuva starp 12 labākajām un sasniedza finālu, bet Madarai Palameikai to neizdevās izdarīt.

Palameika A grupas pirmajā metienā šķēpu aizmeta 59,78 metrus tālu, bet otrajā mēģinājumā viņas rezultāts netika ieskaitīts. Trešajā metienā latviete sasniedza 62,17 metru tālu rezultātu, tobrīd saglabājot cerības uz finālu. Viņai bija jāgaida B grupas rezultāti, jo kvalifikācijas normatīvs 63,50 metri netika izpildīts.

Vēlāk B grupas kvalifikācijas sacensībās Sinta Ozoliņa pirmajā metienā šķēpu aizmeta 62,81 metru tālu, kas viņai bija sezonas labākais rezultāts. Otrajā un trešajā metienā Latvijas vieglatlēte netika pie rezultāta, bet ar sasniegto rezultātu pirmajā metienā pietika, lai iekļūtu finālā. Kvalifikācijā viņai bija 11. rezultāts.

Tikmēr Palameikai fināls gāja secen, jo B grupā septiņas šķēpmetējas sasniedza labāku rezultātu nekā viņa. Palameikai pietrūka četru centimetru.

Labāko rezultātu kvalifikācijā sasniedza vāciete Kristina Husonga, kas šķēpu aizmeta 65,92 metrus tālu.

Savukārt 200 metru sprintā talantīgā Nīderlandes sportiste Dafne Šipersa jaunu Eiropas rekordu, izcīnot zelta medeļu.

Līdzīgi kā 100 metros, kur viņa guva sudrabu, arī šoreiz Šipersa lieliski veica distances otro daļu, finišējot pēc 21,63 sekundēm, kas ir arī jauns čempionāta rekords.

Vieglatlētikas vēsturē 200 metrus ātrāk skrējušas vienīgi amerikānietes Florensa Grifita Džoinere un Meriona Džounsa.

Pārējās divas vietas uz goda pjedestāla šoreiz aizņēma Jamaikas sprinteres - vien 0,03 sekundes uzvarētājai zaudēja Ileina Tompsone, kura kļuvusi par piekto visu laiku ātrāko šīs distances veicēju, bet pēc 21,97 sekundēm finišēja Veronika Kempbela-Brauna.

100 metru sprintā Šipersa vien 0,05 sekundes piekāpās jamaikietei Šellijai Annai Freizerei-Praisa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!