Foto: F64

Latvijas šķēpmetēja Sinta Ozoliņa-Kovala uzskata, ka viņai ir potenciāls cīnīties ar sportistēm, kuras raida šķēpu 66 metru tālumā un pat vēl tālāk.

Kā ziņots, starptautiskajās vieglatlētikas sacensībās "Rīgas kausi" šķēpmešanas disciplīnā Ozoliņa-Kovala aizvadīja teicamu metienu sēriju, gandrīz labojot Madarai Palameikai piederošo Latvijas rekordu. Tālākais metiens Sintai izdevās pirmajā metienā, kad viņas mestais šķēps lidoja 64,38 metru tālumā, no valsts rekorda atpaliekot par 13 centimetru tiesu.

"Necerēju, ka izdosies labot savu personisko rekordu, bet bija sajūta - varu pretendēt uz labu rezultātu, jo ceturtdien bija ļoti labvēlīgi laikapstākļi. Kas zin', ja būtu papūtis vējš nedaudz vairāk, izdotos labot Latvijas rekordu," izteicās Ozoliņa-Kovala.

"Domāju, ka man ir potenciāls labu rezultātu sasniegšanai, - varu cīnīties ar sportistēm, kuras met tālāk par 66 metriem. Tāpat viens no šīs sezonas mērķiem ir iegūt stabilitāti," turpināja sportiste.
Pēc augstvērtīgā rezultāta sasniegšanas šķēpmetāja ir izpildījusi vieglatlētikas pasaules čempionāta A normatīvu, un pati atklāja, ka nu ir laiks vienkārši izbaudīt sacensības.

"Tagad vēlos piedalīties sacensībās, ne par ko neuztraucoties. Nu ir laiks tās izbaudīt," teica Ozoliņa-Kovala, kurai nākamais starts būs 6.jūnijā Dimanta līgas sacensībās Romā un 9.jūnijā Marokā, taču sagatavošanās procesa uzsvars noteikti tiks likts uz pasaules čempionātu Maskavā.

Savus iepriekšējos mačus pirms "Rīgas kausiem" Ozoliņa-Kovala bija aizvadījusi 21.maijā, kad svinēja uzvaru Pekinā notikušajās "IAAF World Challenge" sērijas vieglatlētikas sacensībās.

2015.gadā turpat "Putna ligzdas" stadionā Pekinā risināsies pasaules čempionāts. Šis stadions Ozoliņai-Kovalai ir veiksmīgs, jo savulaik junioru konkurencē latviete tur uzstādīja personisko rekordu, bet 2008.gadā Olimpiādē sasniedza tā brīža Latvijas visu laiku labāko rezultātu.

"Pekina ir mana pilsēta - tur vienmēr veicies lieliski. Noteikti jātiek uz to pasaules čempionātu!" saka Ozoliņa-Kovala, kura sevi sauc par ārzemju fanāti. "Protams, ceļot nav galvenais, bet citu valstu atmosfēra, kultūra un cilvēki ir pavisam neierasti. Pludmales volejbolistiem ir Brazīlija un Argentīna, bet vieglatlētiem - Ķīna. Tomēr vispatīkamāk sacensībās ir piedalīties, kad skatīties atnāk savējie, kas ir papildus stimuls."

Pēc bērniņa laišanas pasaulē Ozoliņa-Kovala atklāja, ka līdz ar gadiem izjūt savu ķermeni labāk. "Ar gadiem savu ķermeni izjūtu vairāk, vairāk tajā ieklausies un saproti. Kad esi jauns, tu ej cauri visam un nedomā, kas būs tālāk un kā ķermenis jutīsies. Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, neko būtisku savā treniņplānā mainījusi neesmu. Pamainītas vien nianses tehnikā, ēdienkartē, dzīvesveidā."

Kā ziņots, Dimanta līgas posmā vieglatlētikā, kas pēc nedēļas risināsies Romā, pirmoreiz vēsturē startēs uzreiz trīs Latvijas šķēpmetējas.

Savukārt pasaules čempionāts vieglatlētikā norisināsies no 10. līdz 18.augustam Maskavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!