Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas šķēpmetēja Madara Palameika piektdien izcīnīja ceturto vietu Dohā notikušajā prestižo vieglatlētikas sacensību Dimanta līgas pirmajā posmā.

Savā labākajā mēģinājumā latviete raidīja šķēpu 61,17 metru tālumā. Šis rezultāts viņai padevās trešajā mēģinājumā.

Palameika 60 metru robežu sasniedza vēl vienā metienā (60,33 metri), bet trijos citos ieskaitītajos mēģinājumos viņas rezultāti bija 57,98, 59,88 un 59,90 metri.

Uzrādītais rezultāts ir Palameikas šīs sezonas personīgais rekords.

Uzvaru sacensībās ar 65,48 metrus tālu metienu izcīnīja Martina Rateja no Slovēnijas, ar rezultātu 65,36 metri viņai sekoja austrāliete Kimberlija Mikle, bet trešā bija Sunete Vildžoena no DĀR, kura meta šķēpu 64,23 metru tālumā.

Palameika bija vienīgā Latvijas pārstāve sacensībās.

Tikmēr 100 metru sprinta sacensībās sievietēm panākumu izcīnīja pazīstamā jamaikiešu sprintere Šellija Anna Freizere-Praisa, kura finišēja pēc 11,13 sekundēm, otrajā vietā atstājot nigērieti Blesingu Okagbaru.

Savukārt 200 metru sprinta sacensībās vīriešiem uzvaru svinēja jamaikietis Nikels Ašmīds, distanci veicot 20,13 sekundēs.

Augstlēkšanā vīriešiem ar rezultātu 2,41 metri nepārspēts palika olimpiskais čempions no Krievijas Ivans Ukhovs, uzstādot arī jaunu Dimanta līgas rekordu.

Savukārt 1500 metru skrējienā panākumu izcīnīja favorītu statusā esošais Kenijas atlēts Asbels Kiprops, kurš skrējienu noslēdza pēc trīs minūtēm un 29,18 sekundēm.

Tikmēr pasaules čempione 800 metru distancē Eunīse Suma no Kenijas savu varenību apliecināja arī Dohā, finišējot pēc vienas minūtes un 59,33 sekundēm, bet vīriešiem Muhameds Amans no Etiopijas distancē triumfēja ar laiku viena minūte un 44,49 sekundes.

Šosezon Dimanta līgas sacensības risināsies 14 posmu garumā, no kuriem pēdējais notiks septembrī Briselē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!