Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas labākā šķēpmetēja Madara Palameika uz Dimanta līgas posmu Ņujorkā nav devusies ar lielām cerībām, tomēr tieši atbrīvotība palīdzējusi sasniegt jaunu valsts rekordu, sarunā ar aģentūru LETA izteicās sportiste.

Kā ziņots, sestdien notikušajās sacensībās ar noslēdzošo, sesto, metienu Palameika sasniedza rezultātu 64,86 metri, sev piederošo rekordu, kas tika sasniegts 2009.gada 19.jūlijā Kauņā, labojot par 35 centimetriem.

"Uz Ņujorku braucu arī izbaudīt pilsētu, jo nebiju tur bijusi, bet mana līdzšinējā pieredze sacensībās ASV nebija iepriecinoša," pastāstīja Palameika, kura iepriekš bija piedalījusies Dimanta līgas sacensībās Jūdžinā, bet tā atrodas tālāk par Ņujorku. "Šeit bija tiešais reiss, kas neradīja tik lielu nogurumu. Tāpēc biju enerģiska, iespaidiem pārbagāta un sacensības izvērtās ļoti labas."

"Nebraucu ar lielām cerībām, un tieši tas palīdzēja būt atbrīvotākai, jo dažreiz stress un atbildība visu mazliet bloķē," izteicās sportiste, kura atzina, ka pats rekordu nesošais metiens gan nav bijis pilnīgi ideāls. "Varēja redzēt, ka nebija mana lielākā jauda, - ieskrējos ar tādu ātrumu, ar kādu tajā brīdī varēju tikt galā. Izdevās arī metiena brīdī pārlieku nesagriezties, bet treneris uzteica manu kāju darbību. Šis nav mans maksimums, vēl ir, kur tiekties."

Palameika atcerējās, ka arī iepriekšējais Latvijas rekords Kauņā tika sasniegts tieši pēdējā metienā.

"Parasti man vislabāk izdodas vai nu pirmais, vai pēdējais metiens. Pirmo metienu vislabāk var izpildīt uz svaigumu, tomēr dažreiz emocijas sakrājas līdz pēdējam metienam, turklāt sacensību gaitā varu izdomāt, ko vēl uzlabot," secināja sportiste.

Sasniegtais valsts rekords Palameikai sacensībās deva trešo vietu. Šī ir trešā reize karjerā, kad viņa Dimanta līgas posmā kāpusi uz goda pjedestāla.

"Dimanta līga ir kā fināls Eiropas vai pasaules čempionātā, un dažreiz var sanākt pat netikt pie pēdējiem trim metieniem. Vienmēr jāmet līmenī un nedrīkst atļauties vaļības," uzsvēra sportiste.

Jau šīs nedēļas nogalē Palameika Rīgā piedalīsies Eiropas komandu čempionāta otrās līgas sacensībās.

"Nesaku, ka šobrīd esmu lieliskā sportiskajā formā, vienkārši Ņujorkā izdevās trāpīt labu metienu. Vēl nepieciešams piestrādāt pie tehnikas, bet vismaz pagaidām pēc diviem tālajiem lidojumiem man ir aklimatizācijas problēmas," pauda Palameika.

Kā zināms, vieglatlētiem galvenais starts šosezon būs augustā Cīrihē gaidāmais Eiropas čempionāts.

Pērn pasaules čempionātā Palameika labākajā mēģinājumā šķēpu aizraidīja vien 53,70 metrus tālu un sacensību noslēgumā palika pēdējā, 27.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!