Latvijas šķēpmetēja Madara Palameika piektdien izcīnīja devīto vietu jaunās sezonas IAAF "Dimanta līgas" pirmajā posmā Dohā.

Palameika savā labākajā - pirmajā - mēģinājumā šķēpu raidīja 58,01 metru tālu, tobrīd ieņemot septīto vietu.

Nākamajos ieskaitītajos mēģinājumos Latvijas rekordistei savu rezultātu uzlabot neizdevās (56,47 un 56,36 metri), bet viņu spēja apsteigt divas konkurentes, līdz ar to Palameika sacensības noslēdza devītajā vietā.

Uzvaru izcīnīja Krievijas sportiste Marija Abakumova, kura sasniedza šīs sezonas labāko rezultātu pasaulē - 66,86 metri.

Otro vietu ar rezultātu 66,17 metri ieņēma slavenā čehiete Barbora Špotakova, bet trešajā vietā ierindojās Kristīna Obergfola no Vācijas, kas šķēpu raidīja 64,59 metru tālumā.

Palameika bija vienīgā Latvijas pārstāve "Dimanta līgas" pirmajā posmā.

Pēc sacensībām Dohā "Dimanta līga" turpināsies ar posmiem Šanhajā, Romā, Judžinā, Oslo, Ņujorkā, Parīzē, Londonā, Monako, Stokholmā, Lozannā, Birmingemā un Cīrihē. Savukārt sacensību sezona noslēgsies ar 7.septembrī Briselē paredzētajām sacensībām.

Katrā no 32 disciplīnām sportisti, kuri IAAF "Dimanta līgas" noslēgumā būs saņēmuši visvairāk punktu, tiks apbalvoti ar četru karātu dimantu, kura vērtība būs apmēram 80 000 ASV dolāru (43 440 latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!