Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas rekordiste šķēpmešanā Madara Palameika ceturtdien izcīnīja piekto vietu Stokholmā notikušajā Dimanta līgas posmā vieglatlētikā.

Labāko rezultātu Palameika uzrādīja otrajā metienā, kas bija 61,76 metrus tāls. Viņai tika ieskaitīti visi seši mēģinājumi un piecas reizes tika pārsniegta 59 metru atzīme.

Uzvaru sacensībās ar savu sezonas labāko rezultātu 65,66 metri guva spēcīgā čehiete Barbora Špotākova, kurai ar 64,03 metriem sekoja Sunete Vildžoena no DĀR. Trešo vietu pēdējā mēģinājumā izrāva vāciete Linda Štāla, kura atpalika vēl par centimetru, bet ceturtā ar 63,73 metriem bija kanādiete Elizabete Glīdla.

Kā zināms, sestdien Palameika ar sezonas labāko rezultātu 65,01 metrs uzvarēja Dimanta līgas posmā Londonā. Tagad viņai pieder astotais tālākais raidījums pasaulē šosezon.

Uz goda pjedestāla Dimanta līgā Palameika kāpa otro reizi šosezon, jo maija nogalē guva trešo vietu sacensībās Jūdžinā. Tāpat trešās vietas Palameika izcīnījusi arī 2014.gadā Ņujorkā un 2012.gadā Parīzē. Savukārt divreiz Dimanta līgā (pirms tam Zelta līgā) uzvarējis Vadims Vasiļevskis - 2012.gadā Jūdžinā un 2008.gadā Romā.

Šīs bija pēdējās Dimanta līgas sacensības pirms nākamajā mēnesī Pekinā gaidāmā pasaules čempionāta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!