Foto: AP/Scanpix
2015. gada Eiropas labāko vieglatlētu balvas svinīgajā apbalvošanas ceremonijā Šveicē saņēmuši Nīderlandes sensacionālā sprintere Dafne Šipersa un britu tāllēcējs Gregs Razerfords.

Šipersa jau pērn Eiropas čempionātā triumfēja gan 100, gan 200 metru sprinta distancē un tika nosaukta arī par 2014.gada Eiropas labāko vieglatlēti. Tomēr tikai šajā vasarā viņa pilnībā izlēma pāriet no septiņcīņas uz sprintu, un šī gada pasaules čempionāts sportistei izvērtās sensacionāls - Shipersa guva otro vietu 100 metru sprintā, paliekot vien pavisam nedaudz aiz titulētās Jamaikas sprinteres Šellijas Annas Freizeres-Praisas, bet ar jaunu Eiropas rekordu un trešo visu laiku ātrāko rezultātu triumfēja 200 metros.

"Es joprojām nespēju tam noticēt - Eiropas čempione, Eiropas rekordiste un pasaules čempione. Šī sezona bija apbrīnojama," apbalvošanas ceremonijā teica talantīgā Nīderlandes sportiste.

Tikmēr Razerfords 2015.gadā kļuva par pirmo britu vieglatlētu, kurš ieguvis visus prestižākos titulus stadionā - kļuvis par nacionālo, Sadraudzības spēļu, Eiropas, Dimanta līgas un pasaules čempionu.

Šī gada pasaules čempionātā Razerfords uzvarēja ar rezultātu 8,41 metrs. Cīņā par labākā Eiropas vieglatlēta balvu viņš apsteidza savu tautieti Mo Farahu, kurš pasaules čempionātā nu jau kārtējo reizi bija ātrākais 5000 un 10 000 metru skrējienos.

Pērn par labāko vīru vieglatlētu kļuva franču kārtslēcējs Reno Lavilenjē.

Tikmēr par šī gada Eiropas vieglatlētikas uzlecošajām zvaigznēm apbalvošanas ceremonijā nosaukti barjersprintere Nemi Cbērene no Šveices un poļu lodes grūdējs Konrads Bukoveckis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!