Foto: Reuters/Scanpix

Slavenā britu maratoniste Pola Redklifa pēc tam, kad britu medijos parādījās ziņas, ka dopinga lietošanā tiek turēti aizdomās augsta līmeņa sportisti, ieskaitot "kādu maratonisti", noraida apsūdzības aizliegto preparātu lietošanā, vēsta britu mediji.

Aizdomas uz Redklifu krita pēc tam, kad Lielbritānijas parlamenta Fizkultūras, mediju un sporta komiteja nāca klajā ar ziņojumu, ka vairāki britu sportisti tiek turēti aizdomās par aizliegtu preparātu lietošanu, un viens no parlamentāriešiem, Džese Normans, licis saprast, ka šajā sarakstā ir arī Londonas maratona uzvarētāji un "potenciāli britu atlēti". Kā zināms, Redklifa ir trīskārtēja šā maratona uzvarētāja un vienīgā Lielbritānijas skrējēja kopš 1996. gada, kas uzvarējusi šajās sacensībās.

"The Sunday Time" publicējuši 5000 sportistu datus par 12 000 analīzēm, kas nodotas laikā no 2001. līsz 2011. gadam, ko pārbaudījuši zinātnieki un norādījuši uz "īpaši augstu krāpšanās līmeni".

Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) šo pētījumu nodēvējusi par "mulsinošu un sensāciju radošu" un noliedz, ka nebūtu izpildījusi savu pienākumu attiecībā uz asinsanalīžu veikšanu.

Izsaukta uz pārrunām parlamentā, Redklifa pēc tam izplatīja paziņojumu, kurā paudusi nožēlu par viņas vārda "nomelnošanu" saistībā ar "šiem apvainojumiem".

"Savas karjeras laikā es vienmēr esmu cīnījusies par 'tīru" sportu. Es esmu publiski nosodījusi krāpniekus un tos, kuri palīdz viņiem. Šie apvainojumi apgāž visu, par ko esmu cīnījusies un ko esmu aizstāvējusi, kā arī manu smagā darbā iegūto reputāciju," teikts Redklifas paziņojumā.

41 gadu vecā Redklifa, kura vairāk kā divas desmitgades bija vadošā Lielbritānijas vieglatlēte, ir šībrīža pasaules rekorda īpašniece, vairākkārtēja prestižāko planētas maratonu uzvarētāja un medaļniece, taču olimpisko zeltu viņai nav izdevies izcīnīt. No profesionālā sporta viņa atvadījās šogad pēc Londonas maratona pēc ilgstošas kājas traumas. Redklifa ir precējusies ar savu treneri un ir divu bērnu māte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!