Foto: F64
Latvijas paralimpiete Ingrīda Priede trešdien Berlīnē izcīnīja bronzas medaļu Eiropas čempionāta vieglatlētikā diska mešanas sacensībās.

Priede, startējot medicīnas grupā F37/F38, savā labākajā mēģinājumā disku meta 25,52 metru tālumā.

Par čempioni tika kronēta īriete Noelle Lenihena, kura disku meta 32,95 metru tālumā, kas F38 grupā ir jauns pasaules rekords. Tikmēr sudrabu ar 27,29 metriem izcīnīja čehiete Eva Datinska.

Šajā grupā startēja četras sportistes, ceturto vietu ar 23,47 metriem ieņemot lietuvietei Ramūnai Adomaitienei.

Kā vēsta Latvijas Paralimpiskā komiteja, Priedei šīs bija pēdējās sacensības Latvijas paravieglatlētikas izlases sastāvā.

Vēl trešdien Taiga Kantāne ierindojās piektajā vietā lodes grūšanas sacensībās.

Kantāne, startējot medicīnas grupā F34, savā labākajā mēģinājumā lodi grūda 6,55 metru tālumā, kas bija piektais rezultāts piecu dalībnieču konkurencē.

Uzvaru izcīnīja Lielbritānijas paraolimpiete Vanesa Volesa, kuras tālākais grūdiens bija 7,45 metrus tālu, bet otro līdz ceturto vietu sadalīja Vācijas sportistes.

Pirmdien par Eiropas čempionu šķēpa mešanā tika kronēts Dmitrijs Silovs, bet otrdien zeltu diska mešanā izcīnīja Diāna Dadzīte.

Latviju Eiropas čempionātā pārstāv seši paralimpieši. Sieviešu konkurencē par godalgām cīnās Diāna Dadzīte (šķēps, disks, lode), Taiga Kantāne (lode) un Ingrīda Priede (disks), savukārt vīru konkurencē sacenšas Aigars Apinis (disks), Dmitrijs Silovs (šķēps), kā arī Edgars Bergs (lode).

Eiropas čempionāts norisināsies līdz svētdienai, tajā piedaloties vairāk nekā 650 sportistiem no 30 valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!