Foto: Foto: Juris Bērziņš-Soms
Latvijas paralimpietis Dmitrijs Silovs ar personīgo rekordu otrdien, 14. jūnijā, izcīnīja sudraba medaļu Eiropas čempionātā lodes grūšanā, izpildot Riodežaneiro paralimpisko spēļu A normatīvu, bet Diāna Dadzīte izcīnīja bronzas medaļu diska mešanā, informē Latvijas Paralimpiskā komiteja (LPK).

Savu personisko rekordu - 12,09 metri - Silovs laboja par 1,08 metriemm aizgrūžot lodi 13,17 metrus tālu.

Dadzīte savā otrajā vieglatlētikas disciplīnā laboja savu personīgo rezultātu, aizmetot disku 20,77 m tālu un labojot savu personīgo rekordu par 4, 60 metriem. Viņas iepriekšējais labākais sasniegums bija 16,17 metri pasaules čempionātā Dohā 2015. gadā.

Kā ziņojām, Eiorpas čempionātā Latvijas paralimpieši izcīnījuši divas zelta medaļas – Dmitrijs Silovs šķēpmešanā ar jaunu Eiropas rekordu un Diana Dadzīte – lodes grūšanā.

Itālijā notiekošajā Eiropas čempionātā startē 600 vieglatlēti no 36 valstīm, tai skaitā arī no Latvijas, kuru šajā Eiropas čempionātā pārstāv šķēpmetēja, Eiropas čempione lodes grūšanā un diska metēja Diāna Dadzīte, uz doto brīdi Eiropas rekordists un čempions šķēpmešanā, un lodes grūdējs Dmitrijs Silovs, šķēpmetēji Edgars Kļaviņš un Andrejs Filipavičs, tāllēcējs Armands Gūtmanis, kurš izcīnījis sesto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!