Foto: AFP/Scanpix
Latvijas sprintere Sindija Bukša otrdien Londonā nepārvarēja pasaules čempionāta priekšsacīkstes 200 metros, meistarsacīkstes noslēdzot 29. pozīcijā.

Pasaules čempionāta pieaugušajiem debitante Bukša finiša taisnē kāpināja tempu un finišēja pēc 23,54 sekundēm, skrējienā ieņemdama trešo vietu. Finālā iekļuva pa trim ātrākajām no septiņiem priekšskrējieniem, kā arī nākamo trīs labāko rezultātu īpašnieces.

Lai tiktu trijniekā savā skrējienā Bukšai bija jāskrien ātrāk par 23,23 sekundēm, kas ir mazāk nekā viņas personīgais rekords. Savukārt, lai pusfinālā tiktu ar rezultātu, viņai vajadzēja skriet ātrāk par 23,38 sekundēm.

Latvietes skrējienā ātrākā bija Kotdivuāras sprintere Marī Žozē Talū, kura 200 metrus veica 22,20 sekundēs, kas bija trešais labākais rezultāts starp visām priekšsacīkšu dalībniecēm. Ar 22,63 sekundēm labāko rezultātu uzrādīja Dafne Shipersa no Nīderlandes, bet otrā ar 22,69 sekundēm bija Bahamu salu pārstāve Šone Millere.

Priekšsacīkstēs piedalījās 46 sportistes.

Bukša jūlija vidū izcīnīja sesto vietu Eiropas U-23 čempionātā. Pusfinālā viņa laboja personīgo rekordu, 200 metrus veicot 23,12 sekundēs. Viņa tikai par divām sekundes simtdaļām atpalika no pasaules čempionāta normatīva, taču saņēma uzaicinājumu uz meistarsacīkstēm.

Ziņots, ka no Latvijas sportistiem labāko rezultātu sasniegusi Gunta Latiševa-Čudare, kura 400 metru sprintā izcīnīja 12.vietu.

Neskaitot Latiševas-Čudares sasniegumu, kopumā Latvijai šis pasaules čempionāts rit ne pārāk veiksmīgi. Svētdien finālu šķēpmešanā nespēja sasniegt Latvijas rekordiste Madara Palameika un Anete Kociņa, kura turklāt palika pirmā aiz svītras, bet maratonā vīriem izstājās Valērijs Žolnerovičs. Savu spēju robežās maratonā dāmām startēja Ilona Marhele un Anita Kažemāka, turklāt pirmā no viņām laboja personīgo rekordu. Tāpat ārpus finālistiem trīssoļlēkšanā palika Elvijs Misāns.

Īpaši sāpīga sestdien bija Latvijas komandas lielākās cerības daudzcīņnieces Lauras Ikaunieces-Admidiņas neveiksme, kura guva traumu jau septiņcīņas pirmajā disciplīnā.

Pasaules čempionātā Latviju pārstāv 12 sportisti. Vēl starti gaidāmi šķēpa metējam Rolandam Štrobinderam, tāllēcējai Laumai Grīvai un soļotājai Agnesei Pastarei.

Meistarsacīkstes Londonas Olimpiskajā stadionā, kur pirms pieciem gadiem tika dalītas Olimpiādes medaļas, ilgs līdz svētdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!