Pēc izmaiņām dopinga noteikumos, kas attiecas uz meldoniju, jau attaisnoti astoņi krievu sportisti, jo meldonija koncentrācija viņu asinīs nav pārsniegusi jauno normu, informē Krievijas Olimpiskā komiteja (KOK).

Krievijas Antidopinga aģentūra (RUSADA) atcēlusi aizliegumu startēt sacensībās vieglatlētiem Nadeždai Kotļarovai, Olgai Vovkai, Guļsatai Fazletdinovai un Andrejam Minžuļinam, skeletonistam Pāvelam Kuļikovam, bobslejistei Nadeždai Sergejevai un velosportistiem Anastasijai Čulkovai un Pāvelam Jakuševsku. Riteņbraucējiem gan pagaidām atļauts startēt tikai treniņnometnēs.

"Es un mani bēdubrāļi - Andrejs Minžuļins, Olga Vovka un Guļsata Fazletdinova - jau esam saņēmuši dokumentu no RISADA par to, ka ir noņemts aizliegums startēt sacensībās," aģentūra TASS citē Kotļarovu. "Taču 18. aprīlī mūs gaida noklausīšanās RUSADA. Kas tur notiks, pagaidām nezinu."

Kā ziņojām, Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) ir publiskojusi starpizmeklējumu datus par meldoniju, kas no šā gada 1. janvāra ir iekļauts aizliegto preparātu sarakstā. Tagad ir noteikts, ka ir pieļaujama meldonija koncentrācija viens mikrograms uz mililitru sportistu analīzēs, kas nodotas līdz šā gada 1. martam.

Papildu pārbaudes notiks, ja vielas koncentrācija analīzēs, kas ņemtas līdz 1. martam, būs no viena līdz 1,5 mikrogramiem, vai arī ja koncentrācija būs mazāka par vienu mikrogramu analīzēs, kas nodotas pēc pirmā marta.

Pēc 1. janvāra, kad meldonijs tika iekļauts aizliegto preparātu sarakstā, tas konstatēts vairāk nekā 130 sportistu analīzēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!