Foto: F64

2013.gada Latvijas labākā vieglatlēte Laura Ikauniece-Admidiņa potītes traumas dēļ izlaidīs gaidāmo ziemas sezonu, sarunā ar aģentūru LETA pastāstīja sportiste.

"Treniņā taisīju lodes grūšanas imitācijas un pēc kāju maiņas uzlecu pati sev uz kājas, nokrītot un izmežģījot potītes ārējās saites," atzina Ikauniece-Admidiņa.

Daudzcīņniece pastāstīja, ka gadu tradicionāli bija plānojusi sākt 17.janvārī paredzētajās starptautiskajās vieglatlētikas sacensībās "Kuldīgas Katrīnas kausā". Turpinājumā viņa vēlējās piedalīties arī daudzcīņas sacensībās Tallinā un izpildīt normatīvu Eiropas čempionātam telpās augstlēkšanā, tāllēkšanā vai 60 metru barjersprintā. Tāpat sportiste bija gatava piedalīties arī Latvijas čempionātā telpās.

Ikauniecei-Admidiņai ārsti noteikuši aizliegumu skriet aptuveni mēnesi, un pēc tam viņa sāks gatavoties vasaras sezonai, kurā pirms pasaules čempionāta tradicionāli plāno startēt daudzcīņas sacensībās Austrijas pilsētā Gēcisā. Pagaidām vēl tiek domāts, vai jūnijā piedalīties pasaules Universiādē, jo tā risināsies Dienvidkorejā, bet pēc tam augusta beigās sezonas galvenās sacensības pasaules čempionāts notiks Pekinā. Līdz ar to Ikauniece-Admidiņa pagaidām vēl nav izlēmusi, vai tik bieža braukāšana negatīvi neietekmēs pašsajūtu.

Kādreizējās latviešu sprinteres Vinetas Ikaunieces, kurai joprojām pieder valsts rekordi 100, 200 un 400 metru skriešanas distancēs, meita Laura 2012.gada Eiropas čempionātā izcīnīja sudraba godalgu septiņcīņas sacensībās, bet tā paša gada Londonas olimpiskajās spēlēs izcīnīja devīto vietu, atkārtojot Aigai Grabustei piederošo valsts rekordu. Tāpat viņa 2012.gadā tika atzīta par gada uzlecošo zvaigzni Latvijas sportā.

2013.gadā Ikauniece-Admidiņa izcīnīja sudraba godalgu pasaules Universiādes sacensībās, kā arī tika pie 11.vietas pasaules čempionātā un tika atzīta par gada labāko vieglatlēti Latvijā. Šogad sportiste cīnījās ar dažādām veselības problēmām, tomēr tas neliedza izcīnīt sesto vietu Eiropas čempionātā. Tāpat šī gada februārī viņa sasniedza jaunu Latvijas rekordu pieccīņā telpās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!