No 14. līdz 23. jūlijam Londonas olimpiskajā, karalienes Elizabetes II stadionā norisināsies viens no šī gada nozīmīgākajiem notikumiem paralimpiskajā sportā - pasaules čempionāts vieglatlētikā, kurā piedalīsies arī pieci sportisti no Latvijas.

Latviju pasaules čempionātā pārstāvēs pieci sportisti – rīdziniece Diāna Dadzīte (diska mešana, lodes grūšana, šķēpa mešana), jelgavniece Ingrīda Priede (diska mešana), rīdzinieks Aigars Apinis (diska mešana), Edgars Bergs (lodes grūšana) no Saldus, kā arī Dmitrijs Silovs (diska mešana, šķēpa mešana) no Krāslavas.

"Šogad sportisti īpaši gatavojušies, ik dienas piedaloties intensīvā treniņu procesā, gūstot jaunas zināšanas, kā arī nostiprinot jau esošās," saka Latvijas Paralimpiskās komitejas (LPK) prezidente Daiga Dadzīte. "Pasaules čempionāts vieglatlētikā vienmēr ir ļoti nozīmīgs pasākums, kurā sportisti parāda, ko sezonas laikā sasnieguši. Šogad konkurence būs īpaši spēcīga, jo mainījušies Starptautiskās Paralimpiskās komitejas (IPC) noteikumi attiecībā uz kvalifikāciju šim čempionātam – tas nozīmē, ka Londonā sastapsies labākie no labākajiem."

Atgādināsim, ka Riodežaneiro paralimpiskajās spēlēs, kas norisinājās 2016. gada septembrī, Diāna Dadzīte izcīnīja zelta godalgu šķēpa mešanā, kā arī 3.vietu diska mešanā, Aigars Apinis izcīnīja zelta medaļu diska mešanā, savukārt Edgars Bergs sīvā cīņā izcīnīja 3.vietu lodes grūšanā. Sportiste Ingrīda Priede, kura uz Paralimpiskajām spēlēm nedevās ierobežoto kvotu dēļ, sevi lieliski pierādījusi iepriekšējos Eiropas un pasaules čempionātos, bet Dmitrijs Silovs 2016. gada Eiropas čempionātā vieglatlētikā, pārspējot savu karjeras personīgo rekordu, kļuva par Eiropas čempionu šķēpa mešanā, kā arī izcīnīja 3.vietu lodes grūšanā.

Pasaules čempionāts vieglatlētikā, norisināsies Londonā, Karalienes Elizabetes II stadionā, kas 2012. gadā kļuva par Paralimpisko spēļu norises vietu. Plānots, ka šajā pasaules čempionātā piedalīsies vairāk nekā 1300 vieglatlēti no 100 pasaules valstīm. Iepriekšējais pasaules čempionāts vieglatlētikā 2015. gadā notika Dohā, Katarā, kur Aigars Apinis izcīnīja zelta medaļa diska mešanā, Edgars Bergs sudraba medaļu lodes grūšanā, bet Dmitrijs Silovs – sudraba medaļu šķēpa mešanā.

Latvijas sportistu startu laiki

Sportists/-eDisciplīnaDatumsLaiks (pēc Latvijas laika)
Diāna DadzīteLodes grūšana15.07.12:08
Šķēpa mešana17.07.21:15
Diska mešana21.0721.40
Ingrīda PriedeDiska mešana20.07.22:00
Aigars ApinisDiska mešana18.07.12:30
Edgars BergsLodes grūšana16.07.22:44
Dmitrijs SilovsŠķēpa mešana19.07.21:00
Lodes grūšana23.07.12:20
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!